AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Φεβ 2013

Εργατικό Κέντρο & ΑΔΕΔΥ Σάμου: «Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι και των νησιωτών»


Συλλαλητήριο συμπαράστασης στους ναυτεργάτες και πορεία διαμαρτυρίας διοργανώνουν απόψε το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στη Σάμο.

Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο, απ' όπου θα ακολουθήσει πορεία προς το Λιμεναρχείο.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ καταγγέλλουν την κυβέρνηση που προχώρησε στην επιστράτευση των ναυτεργατών. Όπως αναφέρουν, «έτσι υπερασπίζονται τα κέρδη και τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών που υπηρετούν.
 
Λέει ότι η απόφαση της ΠΝΟ πάρθηκε με οριακή πλειοψηφία. Οι ίδιοι όμως εφαρμόζουν αυτά τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, ενώ έχουν οριακή τεχνητή πλειοψηφία στη βουλή και είναι μειοψηφία στο λαό.

Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα ότι την επιστράτευση την έκανε για μας τους νησιώτες. Φέρτε τους χαρτομάντιλα να μαζέψουν τα δάκρυα. Μόλις ψηφίσουν τον νόμο θα μας ξεχάσουν πάλι στην απομόνωση.
 
Τα νησιά μας είναι απομονωμένα χειμώνα καλοκαίρι. Όταν οι εφοπλιστές βγάζουν τα καράβια τους και μας αφήνουν χωρίς συγκοινωνίες όποτε θέλουν, δεν είδαμε ποτέ την κυβέρνηση να προχωράει στην επίταξη των καραβιών των εφοπλιστών.
 
Καταγγέλλουμε και τα ΜΜΕ κρατικά και ιδιωτικά που οι ιδιοκτήτες τους μεγαλοκαναλάρχες καπιταλιστές χύνουν δηλητήριο ενάντια σε όποιον αντιστέκεται.
 
Ο νόμος που θέλει να ψηφίσει η κυβέρνηση δεν ανατρέπει μόνο δικαιώματα ναυτεργατών. Επιβάλει ακόμα πιο σκληρά μέτρα και επιδεινώνει την ήδη άσχημη κατάσταση που βιώνουμε και εμείς οι νησιώτες.  Που οι εφοπλιστές αφήνουν τα νησιά μας το χειμώνα χωρίς πλοία, με πανάκριβα εισιτήρια και πολύωρα δρομολόγια με πλοία υπέργηρα.

Αλλάζει τα δεδομένα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και ολοκληρώνει την πολιτική της απελευθέρωσης των συγκοινωνιών όπως επιβάλλουν τα εφοπλιστικά και τουριστικά συμφέροντα που υπηρετούν η κυβέρνηση η ΕΕ και το ΔΝΤ.

Στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ο αυταρχισμός δεν θα περάσει.

Η πολιτική της θα ανατραπεί όσες επιστρατεύσεις κι αν κάνει.

Καλούμε τους εργαζόμενους να αγνοήσουν τις επιστρατεύσεις που κάνει η κυβέρνηση για να περάσει τα αντεργατικά μέτρα και να στρατευθούν στην υπόθεση του ταξικού αγώνα, για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής των μονοπωλίων
».