AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Αυγ 2014

Η απάντηση του Δημάρχου Σάμου στον Μιχάλη Αγγελόπουλο


Απαντητική επιστολή στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο απέστειλε ο απερχόμενος Δήμαρχος Στέλιος Θάνος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελόπουλος είχε ζητήσει ενημέρωση σε σειρά θεμάτων που πρόκειται να αναλάβει και επίσημα από τον Σεπτέμβριο.

Ο κ. Θάνος τού απαντά ως εξής:

"Μου προκαλεί έκπληξη η από 31/7/2014 επιστολή σας, δεδομένου ότι, κατ' επανάληψη, σας έχω προσκαλέσει να συναντηθούμε, με την παρουσία και των υπηρεσιών του Δήμου, με τις οποίες θα συνεργαστείτε όταν αναλάβετε τα καθήκοντά σας και οι οποίες γνωρίζουν τα στοιχεία και τις συνθήκες, προκειμένου να ενημερωθείτε για όλα τα θέματα του Δήμου.

Η επιμονή μου για την συνάντηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΕΣ, πρέπει να καταρτιστεί το σχέδιο του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2015, το οποίο θα πρέπει να έχει περιέλθει στο Οικονομικό Παρατηρητήριο ως την 5/9/2014.

Η τήρηση των προθεσμιών αυτών προϋποθέτει την άμεση κατάρτιση και έγκριση του τεχνικού Προγράμματος, το οποίο θα υλοποιήσετε εσείς σαν επερχόμενη Δημοτική Αρχή.

Θεώρησα δημοκρατικό μου καθήκον να μην προβώ στην κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος και στην έγκριση του σχεδίου του προϋπολογισμού χωρίς την ενημέρωσή σας.

Για τον λόγο αυτό σας τηλεφώνησα στις 9/7/2014, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής και παρουσία των μελών της και σας ζήτησα να συναντηθούμε για τον σκοπό αυτό.

Μου απαντήσατε να σας στείλω γραπτώς την εισήγηση, πράγμα αδύνατον, γιατί η υπεύθυνη ενημέρωσή σας προϋποθέτει την παρουσία υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου.

Την 15/7/2014, σε νέα τηλεφωνική μου κλήση προς εσάς, σας ζήτησα και πάλι συνάντηση και μάλιστα σας πρότεινα, αν δεν μπορείτε εσείς να έλθετε στη Σάμο, λόγω πιθανών ανειλημμένων υποχρεώσεών σας, να έλθω στην Αθήνα εγώ μαζί με υπηρεσιακά στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Προγραμματισμού.

Η απάντησή σας, ήταν ότι θα επικοινωνήσετε μαζί μου τηλεφωνικά τη Δευτέρα 21/7/2014, για να με ενημερώσετε πότε μπορείτε να έλθετε εσείς στη Σάμο ή να έλθουμε εμείς στην Αθήνα.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν είχα καμία απάντηση από εσάς και αντί απαντήσεως έλαβα εχθές την επιστολή σας, αφού βεβαίως, και πριν αυτή περιέλθει εις γνώσιν του Δημάρχου, είχε δημοσιευτεί στους διαδικτυακούς ιστοτόπους των τοπικών Μ.Μ.Ε.

Στην επιστολή σας δε, ακόμη και τώρα δεν προσδιορίζετε τον χρόνο και τον τόπο της συνάντησης για την ενημέρωσή σας.

Όσον αφορά στα συγκεκριμένα έργα που αναφέρετε στην επιστολή σας, για την έγκυρη, δημόσια και διαφανή ενημέρωση των πολιτών, σας γνωρίζω ότι υπήρξε τοποθέτησή μου στην τελευταία σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και σε παρεπόμενες παρεμβάσεις μου σε εκπομπές των τοπικών ΜΜΕ.

Επειδή ο χρόνος πιέζει και οι προθεσμίες τρέχουν (κατάρτιση τεχνικού προγράμματος, από την Εκτελεστική Επιτροπή -έγκριση αυτού από την Οικονομική Επιτροπή- γνωμοδότηση από την Επιτροπή Διαβούλευσης-κατάρτιση σχεδίου προϋπολογισμού από την Οικονομική Υπηρεσία  έγκριση και ψήφιση αυτού από το Δημοτικό Συμβούλιο), σας γνωρίζω ότι συγκαλώ σύσκεψη, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών, τη Δευτέρα 4/8/2014 και ώρα 10.00, στο Γραφείο Δημάρχου, για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Σχεδίου του Προϋπολογισμού 2015, στην οποία σας καλώ να παρευρεθείτε για την ενημέρωσή σας και για τα θέματα που θίγετε στην επιστολή σας, αλλά και για όποια άλλα θέματα κρίνετε σκόπιμο και επιθυμείτε ενημέρωση
".