AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

9 Οκτ 2015

Κινητοποιήσεις από το Εργατικό Κέντρο Σάμου


Συλλαλητήριο την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ στην πλατεία Καρλοβάσου αποφάσισε να οργανώσει το Εργατικό Κέντρο Σάμου (Ε.Κ.Σ). Κατά την τελευταία συνεδρίασή του την Πέμπτη, προγραμμάτισε και σειρά άλλων δράσεων κατά το επόμενο διάστημα.

Πιο αναλυτικά, το Διοικητικό Συμβούλιό του διαπίστωσε, μεταξύ άλλων, ότι "η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ, μαζί με όλα τα αστικά κόμματα που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, παίρνουν και άλλα πιο επώδυνα μέτρα εναντίον του λαού. Θέλουν να κάνουν πιο φθηνούς και υποταγμένους τους εργαζόμενους και τον λαό, για τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου. Οι ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση, στις ομαδικές απολύσεις, στις Σ.Σ.Ε, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, η φοροεπιδρομή, πρέπει να βρουν την εργατική τάξη μαχητικά στο δρόμο του αγώνα".

Προς την κατεύθυνση αυτή, το Ε.Κ.Σ, πέρα από το συλλαλητήριο στις 22/10, προχωρά προσεχώς σε:

* Κλιμάκωση με απόφαση για πανελλαδική-πανεργατική απεργία (Π.Α.ΜΕ) στις 12/11, με συγκέντρωση στην πόλη της Σάμου.

* Περιοδείες και ομιλίες σε χώρους δουλειάς.

* Σύσκεψη τη Δευτέρα 19/10 στο Εργατικό Κέντρο Σάμου στις 7 μ.μ για τις εξελίξεις στα εργασιακά, προετοιμασία των συλλαλητηρίων και της απεργίας.

* Παρέμβαση σε Δήμο και Ο.Α.Ε.Δ για τη διεκδίκηση μέτρων στήριξης των ανέργων και των ευπαθών ομάδων.

* Παρέμβαση στον Ε.Ο.Π.Π.Υ για ζητήματα Υγείας.

* Εκδήλωση στις 4/11 στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 80 χρόνια του Ε.Κ.Σ με θέμα το κίνημα των βυρσεδεψεργατών της Σάμου.

* Συνεχίζει τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες και μετανάστες, καθημερινά 08:00-13:00 και Τρίτη 18:00-20:00 στα γραφεία του στην πόλη της Σάμου/

Το Ε.Κ.Σ καλεί τα Δ.Σ των σωματείων να συνεδριάσουν και να συζητήσουν τις εξελίξεις, ώστε να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο στις 22/10 και την πανελλαδική απεργία στις 12/11.