AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Οκτ 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τίμησαν και στην Αθήνα τον Μητροπολίτη Σάμου κ. Ευσέβιο!

Φωτογραφίες: My Samos Blog

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου έλαβε χώρα τη Δευτέρα στην Αθήνα η επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση εικοσαετούς Ποιμαντορίας του Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσεβίου. Την οργάνωσαν το Κέντρο Εκκλησιαστικών, Ιστορικών και Πολιτισμικών Μελετών της Μητροπόλεως Σάμου, σε συνεργασία με την Αδελφότητα Σαμίων Αθηνών, την Πανικαριακή Αδελφότητα Αθηνών και τον Σύλλογο Φουρνιωτών Αθηνών.

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου "Royal Olympic" (χωρητικότητας 600 θέσεων, προστέθηκαν μάλιστα και άλλα καθίσματα στη διάρκεια της εκδήλωσης), για το έργο και την προσωπικότητα του κ. Ευσεβίου μίλησαν (κατά σειρά) ο διευθυντής του Κέντρου Εκκλησιαστικών, Ιστορικών και Πολιτισμικών Μελετών-καθηγητής Μανόλης Καρβούνης, ο Μητροπολίτης Αχαΐας κ. Αθανάσιος και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Παρουσιάστηκε και ο επετειακός τιμητικός τόμος "Ευκαρπίας Αντίδοσις", που εκδόθηκε σε 952 σελίδες από τις εκδόσεις "Δομή", με αφορμή την εικοσαετή (1995-2015) ποιμαντική Διακονία του Μητροπολίτη Σάμου στα ακριτικά νησιά του Αρχιπελάγους.

Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος επέδωσε στον κ. Ευσέβιο τον τιμητικό αυτόν τόμο, εξήρε τον χαρακτήρα και το έργο του Μητροπολίτη Σάμου, σημειώνοντας ότι "η επιλογή να είναι κοντά του στη διαχείριση των οικονομικών της Εκκλησίας, σε δύσκολες μέρες που καθημερινώς βομβαρδίζεται, σημαίνει ότι υπάρχει μία ιδιαίτερη εκτίμηση στο έργο του, στον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων, αλλά και στη σύνεσή του". Παράλληλα, του ευχήθηκε "και άλλες δεκαετίες να διακονήσει την ακρώρεια της πατρίδας με τον ίδιο ζήλο και την ίδια επιτυχία".

Ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας ευχαρίστησε όσους συνεργάστηκαν για την εκδήλωση και την έκδοση του τιμητικού τόμου, αλλά και όλο το ποίμνιό του για την αγάπη, την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό προς το πρόσωπό του. "Ο Απόστολος Παύλος χαρακτήρισε αυτούς που τον αγάπησαν χαρά και στεφάνι" είπε ο κ. Ευσέβιος, τονίζοντας πως "χαρά και στεφάνι μου είστε όλοι εσείς οι Σαμιώτες και η τιμή σήμερα επιστρέφει σε εσάς".

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν με θερμά λόγια για τον Μητροπολίτη Σάμου ο βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος και οι πρόεδροι της  Αδελφότητας Σαμίων, της Πανικαριακής Αδελφότητας και του Συλλόγου Φουρνιωτών Αθηνών, καθώς και ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Μεταξύ πολλών άλλων, το παρών έδωσαν επίσης περισσότεροι από 15 Μητροπολίτες-μεταξύ αυτών και ο Πτολεμαϊδος κ. Εμμανουήλ ως εκπροσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής-, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Ελευθέριος Οικονόμου, ο σαμιακής καταγωγής Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, καθώς και πλήθος λαϊκών από τη Σάμο και την Αθήνα.

Τη βραδιά έντυσαν μουσικά η χορωδία και ορχήστρα του Δημήτρη Ζαχαρίου.

Στο τέλος της εκδήλωσης, την οποία συντόνισε ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Σάμου αρχιμανδρίτης Σωτήριος Κοσμόπουλος, ο κ. Ευσέβιος μοίρασε μικρό αντίτυπο του επετειακού τιμητικού τόμου "Ευκαρπίας Αντίδοσις", αλλά και σαμιώτικο κρασί!

Δείτε χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα που κατέγραψε το My Samos Blog!



















  



 


Φωτογραφίες: My Samos Blog