AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Ιουλ 2016

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μιλτιάδη Χούμα!

Πηγή φωτογραφιών: Σελίδα Δημοτικής Κοινότητας Χώρας στο Facebook

Ο Δήμος Σάμου και η Δημοτική Κοινότητα Χώρας διοργάνωσαν την Παρασκευή στη νέα πλατεία της Χώρας Σάμου τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Σαμιώτη ήρωα της Εθνικής Αντίστασης, Μιλτιάδη Χούμα.

Τα αποκαλυπτήρια τέλεσε ο Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος

Στην τελετή επίσης παρέστησαν ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας, Δημήτρης Τσιρίγος, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργος Κυριαζής ως εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη, ο διοικητής της 79 Α.Δ.Τ.Ε, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σάμου, ο διοικητής του ναυτικού κλιμακίου, ο αστυνομικός διευθυντής Σάμου, ο λιμενάρχης Σάμου, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Βαλκαμλής και Παρασκευάς Παπαγεωργίου, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων και πλήθος κόσμου.

Διαβάστε τον χαιρετισμό του δημάρχου Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλου, στην εκδήλωση:

"Αγαπητή οικογένεια Μιλτιάδη Χούμα,
Αγαπητοί εκπρόσωποι στρατιωτικών (κύριε Ταξίαρχε) και τοπικών Αρχών,
Φίλες και Φίλοι,

    

Μας συγκινεί και μας κινητοποιεί η σημερινή εκδήλωση! Ο Μιλτιάδης Χούμας υπήρξε και παραμένει ένα ζωντανό και διαχρονικό σύμβολο αξιοπρέπειας, θάρρους, μεγαλοψυχίας και αγωνιστικότητας.
    

Η δράση του στην διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι αμέτρητες επιχειρήσεις του στα ταραγμένα και επικίνδυνα νερά του Αιγαίου μας, και όχι μόνο, οι δεκάδες ζωές που σώθηκαν χάρις σ‘ εκείνον και τους συναγωνιστές του αποτελούν μερικούς μόνο από τους λόγους για τους οποίους τον τιμούμε σήμερα.
    

Εύχομαι και ελπίζω η προτομή του Μιλτιάδη Χούμα που αποκαλύπτουμε σήμερα δεν θα κοσμεί μόνο την όμορφη πλατεία της Χώρας, αλλά θα αποτελεί παράλληλα ένα διαχρονικό παράδειγμα-σύμβολο για όλους μας. Θα μας θυμίζει ότι ο πραγματικός ηρωισμός συνιστά μια πράξη σθένους και προσφοράς, που αντανακλά διαχρονικά στο κοινωνικό σύνολο γιατί αποτυπώνει τις διαχρονικές, αναλλοίωτες αξίες.

Σας ευχαριστώ
".

Διαβάστε επίσης το κείμενο του χαιρετισμού του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας, Δημήτρη Τσιρίγου:



Δείτε τις φωτογραφίες από την τελετή αποκαλυπτήριων της προτομής του Μιλτιάδη Χούμα στην Χώρα Σάμου (πηγή: Σελίδα Δημοτικής Κοινότητας Χώρας στο Facebook):


















 


Εν τω μεταξύ την Κυριακή 10 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν στη χώρα αγώνες δρόμου στη μνήμη του Μιλτιάδη Χούμα. Δείτε το σχετικό φωτορεπορτάζ.