AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

1 Νοε 2016

Χειροπέδες σε πέντε στη Σάμο


Σε πέντε συλλήψεις προχώρησαν τη Δευτέρα αστυνομικοί στη Σάμο, σε τρία διαφορετικά περιστατικά.

Πιο αναλυτικά,

* Στην πρώτη περίπτωση, το απόγευμα της Δευτέρας συνελήφθη στον Κρατικό Αερολιμένα της Σάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυθαγορείου, ένας 44χρονος Ιρακινός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Πιο συγκεκριμένα, ο συλληφθείς προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Αθήνα, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικά έγγραφα, κατά τον καθιερωμένο έλεγχο των επιβατών, μία ταυτότητα και ένα διαβατήριο ιταλικών Αρχών, τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, ήταν πλαστά.

* Στη δεύτερη περίπτωση, επίσης το απόγευμα της Δευτέρας, συνελήφθησαν στην πόλη της Σάμου, από αστυνομικούς της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, 34χρονη Ιρακινή και 56χρονη Αιγύπτια, οι οποίες κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, η 34χρονη επέδειξε ως ταξιδιωτικά έγγραφα για την ίδια και την ανήλικη κόρη της δύο δελτία αιτούντος διεθνή προστασία, τα οποία, όπως προέκυψε, ανήκαν σε άλλα πρόσωπα.

Κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι η 56χρονη είχε προμηθεύσει την 34χρονη με τα ταξιδιωτικά αυτά έγγραφα, με σκοπό να διευκολύνει την παράνομη διαμονή τους στη χώρα.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα συγκεκριμένα ταξιδιωτικά έγγραφα, μία κάρτα επιβίβασης, τρία κινητά τηλέφωνα και 720 ευρώ.

* Στην τρίτη περίπτωση, το απόγευμα της Δευτέρας, συνελήφθη στην πόλη της Σάμου, από αστυνομικούς της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, 17χρονος Αφγανός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κυκλοφορία παραχαραγμένου χαρτονομίσματος, καθώς, στη διάρκεια συναλλαγής σε υποκατάστημα της Τράπεζας Ελλάδος στη Σάμο, κατέθεσε ένα χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, ήταν πλαστό και κατασχέθηκε.