AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

1 Νοε 2016

Απαγόρευση καύσης σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις της Σάμου έως 15/11


Σε ισχύ τέθηκε από σήμερα, Τρίτη 1η Νοεμβρίου, απαγόρευση καύσης σε δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις της Σάμου.

Ειδικότερα, η σχετική πυροσβεστική διάταξη 2/2016 του διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου, που εγκρίθηκε από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, προβλέπει τα εξής:

1. Από 01-11-2016 έως και 15-11-2016 απαγορεύεται, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας από την παρατεταμένη ανομβρία, οποιαδήποτε καύση στα δάση, τις δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις που βρίσκονται σε βραχώδεις ή πετρώδεις περιοχές σε πεδινά ή ανώμαλα εδάφη και λόφους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

2. Επιτρέπεται, όμως, μετά από ειδική άδεια από τις κατά τόπους αρμόδιες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, η καύση σιτοκαλαμιών και άλλων γεωργικών υπολειμμάτων, αφού ληφθούν αυστηρά τα μέτρα που ορίζονται στο άρθρο 5 της 9 /2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως αυτή τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει με την 9Α/2005 όμοια (Φ.Ε.Κ. Β΄ 1554).

3. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου, επιφυλασσόμενη κάθε νόμιμης διαδικασίας που προβλέπεται για την παράβαση της παρούσας, παρακαλεί για την πιστή εφαρμογή αυτής.

"Ευελπιστούμε στην συνεργασία των συμπολιτών μας" αναφέρει η τοπική Πυροσβεστική.