AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

1 Νοε 2016

Γαμήλια και σπουδαστικά βοηθήματα από το Κληροδότημα Γερογιαννάκη


Συνεδρίασε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στο Δικαστικό Μέγαρο Σάμου η τριμελής επιτροπή  του Κληροδοτήματος Σταματίου Νικολάου Γερογιαννάκη, με θέμα τη δημοσίευση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τους δικαιούχους του βοηθήματος (γαμήλιου/σπουδών).

Την επιτροπή αποτελούσαν η Πρωτοδίκης Άννα Καλού, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ειρήνη Μαραγκάκη και ο δήμαρχος Μιχάλη Αγγελόπουλος.

Δείτε αναλυτικά την πρόσκληση:




Η προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών ξεκίνησε την Τρίτη 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου.

Η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνεται καθημερινά, κατά τις ώρες 10-13.00, στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου (υπεύθυνη Αντωνακάκη Ευτυχία).

Ο δήμος Σάμου διευκρινίζει ότι με βάση τις αιτήσεις που θα συγκεντρωθούν, η Επιτροπή του Κληροδοτήματος θα συντάξει σχετικό πίνακα, βάσει του οποίου θα διενεργηθεί κλήρωση για την επιλογή των δικαιούχων. Θα προταχθούν, σύμφωνα με τη βούληση του διαθέτη, τρεις νεαρές γυναίκες για το γαμήλιο βοήθημα.

Σε περίπτωση με εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αυτή την κατηγορία των δικαιούχων, θα κληρωθούν τρεις νέες ή νέοι από την επόμενη κατηγορία δικαιούχων (λήψη βοηθήματος σπουδών).

"Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή. Ένα κληροδότημα που παρέμενε ανενεργό για περισσότερο από 40 χρόνια ενεργοποιείται, μετά από πολύμηνες συντονισμένες ενέργειες των υπηρεσιών του Δήμου" δήλωσε σχετικά ο Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Όπως σημείωσε, "η βούληση του διαθέτη, αειμνήστου Σταματίου Γερογιαννάκη, θα έχει, επιτέλους, ουσιαστική εφαρμογή και εκπλήρωση με την παροχή βοηθήματος είτε προς τρεις άπορες γυναίκες προς τέλεση γάμου, είτε προς τρεις νέες και νέους ως βοήθημα για την ολοκλήρωση των σπουδών τους, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών.

Οι ενέργειές μας, συντονισμένες και στοχευμένες, συνεχίζονται προς την αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας και δυνατότητας  στήριξης των νέων μας, αλλά και των ευπαθών ομάδων πληθυσμού".

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΚΙΣ (Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου), Αντώνης Σίμος, δήλωσε σχετικά:

"Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω στους δικαιούχους του χρηματικού βοηθήματος του κληροδοτήματος Γερογιαννάκη ότι οι προσπάθειες που ξεκινήσαμε ως δημοτική παράταξη εδώ και δύο χρόνια ακριβώς, καρποφόρησαν και επιτέλους θα δοθούν τα χρήματα στους νεαρούς φτωχούς συμπολίτες μας.

Η κατάθεση των αιτήσεων σύμφωνα με την σχετική πρόσκληση της τριμελούς επιτροπής του κληροδοτήματος και του Δήμου Σάμου ξεκίνησε σήμερα (1 Νοεμβρίου 2016).

Είμαι υποχρεωμένος να ευχαριστήσω την τριμελή επιτροπή του κληροδοτήματος Γερογιαννάκη και όλους όσους συνέβαλαν στην πολυπόθητη αυτή επιτυχία"
.

Φωτογραφία: Μανώλης Marg