AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Νοε 2016

ΑΚΙΣ: "Δήμαρχε, πυροδοτείς επικίνδυνες καταστάσεις…"


Αντιδρά η Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου (ΑΚΙΣ) υπό τον δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Σίμο στο περιεχόμενο του ψηφίσματος που εξέδωσε μετά τη χθεσινή συνεδρίασή του το δημοτικό Συμβούλιο Σάμου. Κι αυτό γιατί το συμβούλιο δεν υιοθέτησε την πρόταση σχεδίου ψηφίσματος που η εν λόγω δημοτική παράταξη υπέβαλε σχετικά με όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη Κυριακή στις δύο συγκεντρώσεις στην πλατεία Πυθαγόρα.

Πιο αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η ΑΚΙΣ αναφέρει:

"Άλλη η Δημοκρατία του λαού και άλλη των πολιτικάντηδων. Όταν κύριε Δήμαρχε Σάμου δε νοιάζεσαι για το μέλλον του τόπου σου, αλλά για το μέλλον των επόμενων εκλογών ή το μέλλον της πολιτικής σου σταδιοδρομίας, φυσικό επόμενο είναι να μην ταράσσεις τα λιμνάζοντα ύδατα και να θέλεις να τα έχεις με όλους καλά.

Όταν λοιπόν κ. Δήμαρχε περνάς γραμμή στο Δημοτικό Συμβούλιο να μην καταψηφιστεί μία αντιδημοκρατική και υβριστική πράξη, όπως αυτή των μελών της αντισυγκέντρωσης της Κυριακής 30 Οκτωβρίου 2016 στην πλατεία Πυθαγόρα, κατά απλών πολιτών, εγκληματείς κατά της Δημοκρατίας.

Εάν εσύ ζητάς για προσωπικούς λόγους να συμπλέεις με τα στελέχη της κυβέρνησης και της ευρύτερης αριστεράς, μπορείς να το κάνεις, αλλά όχι όμως με την ιδιότητα του Δημάρχου, που επιβάλλεται να είναι αμερόληπτος.

Γιατί με την πολιτική που ακολουθείς πυροδοτείς επικίνδυνες καταστάσεις και δίνεις το δικαίωμα να ξανασυμβούν τέτοια αποτρόπαια φαινόμενα και μάλιστα φαινόμενα που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των δημοτών, την οποία έχεις ορκιστεί να τους υπηρετείς".

* Η ΑΚΙΣ έδωσε στη δημοσιότητα και την επίμαχη δική της πρόταση σχεδίου ψηφίσματος για το συγκεκριμένο θέμα:

"Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου για την προκλητική και αντιδημοκρατική ενέργεια μελών της Κίνησης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα-Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες και της Αντιφασιστικής Κίνησης Φοιτητών Καρλοβάσου, που έλαβε χώρα στην πλατεία Πυθαγόρα στις 30 Οκτωβρίου 2016.

Στην πόλη της Σάμου και συγκεκριμένα στην πλατεία Πυθαγόρα, πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 11:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών από την κίνηση ‘Σάμος SOS’, κατόπιν αδείας που είχε ζητηθεί και δοθεί από το Δήμο Σάμου.

Την ίδια ημέρα και μία ώρα ενωρίτερα, πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση στον ίδιο χώρο, κατόπιν μεταγενέστερης εξαγγελίας από αυτήν της κίνησης ‘Σάμος SOS’, νεαρά άτομα μέλη της ‘Κίνησης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα-Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες’ και της ‘Αντιφασιστικής Κίνησης Φοιτητών Καρλοβάσου’, καταλαμβάνοντας το απέναντι ακριβώς από την πλατεία πεζοδρόμιο, προς την πλευρά της θάλασσας.

Τα νεαρά άτομα, μέλη των εν λόγω κινήσεων, περίπου 30 στον αριθμό, προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τη διενέργεια της προγραμματισθείσας συγκέντρωσης της κίνησης ‘Σάμος SOS’, προκαλώντας καθ’ όλη την διάρκεια της συγκέντρωσης με προσβλητικά και υβριστικά συνθήματα τους παρευρισκόμενους σε αυτήν πολίτες. Η προκλητική τους στάση έφτασε μέχρι του σημείου να αναρτήσουν πανό, διαστάσεων περίπου 5 Χ 1,5 μέτρων, που έγραφε με κεφαλαία γράμματα ‘ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ’.

Η αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια των μελών των δύο εν λόγω κινήσεων αποτελεί μία πράξη που είχε ως προφανή στόχο τον εκφοβισμό και την παρεμπόδιση του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης απόψεων, σε ανοικτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών που ανησυχούν για το μέλλον του τόπου τους, εξ αιτίας της επιδεινούμενης οικονομικής και μεταναστευτικής κρίσης. 

Πρόκειται για μία πράξη που αποτελεί καταφανή παραβίαση των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων απλών δημοτών, που θέλησαν να εκφράσουν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που προκαλεί στους κατοίκους της Σάμου η ραγδαία αύξηση του αριθμού των εγκλωβισμένων αλλοδαπών στο κέντρο υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων-Hot Spot.

Πέραν των παραπάνω, η προκλητική αυτή πράξη των νεαρών ατόμων προκάλεσε και επεισόδια, που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των συγκεντρωμένων, αλλά ευτυχώς τα επεισόδια δεν πήραν επικίνδυνη διάσταση, λόγω της έγκαιρης επέμβασης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου καταδικάζει την παραπάνω προκλητική και αντιδημοκρατική ενέργεια των μελών της ‘Κίνησης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα-Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες’ και της ‘Αντιφασιστικής Κίνησης Φοιτητών Καρλοβάσου’ και καλεί σύσσωμο τον Σαμιακό λαό να πράξει το ίδιο.

Κοινοποιείται το παρόν ψήφισμα στους:

Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Μουζάλα.

Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΜΟΥ / 2 Νοεμβρίου 2016
".