AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

1 Ιαν 2017

Οι βασιλόπιτες της Μητροπόλεως Σάμου

Φωτογραφία αρχείου

Εκδηλώσεις για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης αγιοβασιλόπιτας οργανώνει στην πόλη της Σάμου και στο Καρλόβασι η Ιερά Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου, στις 6 μ.μ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σάμου, θα κοπεί η πίτα της τοπικής Ιεράς Μητροπόλεως.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνει ο απολογισμός του έργου της για το 2016, ενώ η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Γεώργιου Αγγελινάρα, θα αποδώσει βυζαντινούς ύμνους και κάλαντα. 

Την Τρίτη 3 Ιανουαρίου, στις 6 μ.μ στην αίθουσα της Δημοτικής Ενότητας Καρλοβάσου, θα γίνει η κοπή της πίτας του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Καρλοβάσου «Ευγηρίας Πρόνοια». 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος θα βραβεύσει τους πρωτοπρεσβύτερους π. Γεώργιο Βακάκη-αρχιερατικό επίτροπο Καρλοβάσου, π. Στέφανο Γρυδάκη-αρχιερατικό επίτροπο Μαραθοκάμπου και π. Σταμάτιο Μάρκου-εφημέριο Όρμου Μαραθοκάμπου, για τα 60 χρόνια ιερατικής διακονίας τους. Παράλληλα, η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Γεώργιου Αγγελινάρα, θα αποδώσει βυζαντινούς ύμνους και κάλαντα.