AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Ιαν 2017

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Σαμιώτη Λουκά Τζόγια


Στα βιβλιοπωλεία του Καρλοβάσου διατίθεται από την Πέμπτη το νέο βιβλίο του Σαμιώτη Λουκά Τζόγια, με τίτλο "Ερωμένα Σχεδιάσματα", που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Απόπλους".

"Δε γνωρίζω παρά μόνον έναν τρόπο να σ αγαπώ
να πλέω στο αδοκίμαστο
Τους άλλους τρόπους
δε τους ξέρω ακόμη"…

αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη νέα ποιητική συλλογή του, 66 σελίδων, ο 45χρονος, που έχει γεννηθεί στο Καρλόβασι, όπου εργάζεται ως ασφαλιστής.

Το βιβλίο του θα κυκλοφορήσει σύντομα και στην υπόλοιπη Σάμο, αλλά και στην Αθήνα, ενώ υπό έκδοση είναι και άλλες ποιητικές  συλλογές του.

Ο Λουκάς Τζόγιας σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στα ΤΕΙ Πάτρας και Πειραιά.

Ασχολείται με την ποίηση και την πεζογραφία από το 1987 και με τη μουσική από το 2000.

Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης του περιοδικού "Νέα Σύνορα" έλαβε τιμητική διάκριση για την ποιητική συλλογή του με τίτλο "Οδοί του αγέρα".

Κείμενό του με τίτλο "Οι εξεγερθέντες του ύπνου", στο οποίο συνδυάζει πεζό λόγο και ποίηση, περιλαμβάνεται στη συλλογή "Ταξίδια... στον κόσμο τη μνήμη και τη φαντασία", με κείμενα 46 Σαμιωτών πεζογράφων (Εκδόσεις Υπερόριος, 2004).

Έχει γράψει τη μουσική της παράστασης του θεατρικού έργου του Ναζίμ Χικμέτ με τίτλο "Αγελάδα", που ανέβασε το 2000 η θεατρική Ομάδα "Σχεδία" του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει γράψει επίσης μουσική για την Έκθεση της Ομάδας Καλλιτεχνών "Ροές" με τίτλο "Στοιχεία" (2001).

Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει πλούσια δραστηριότητα στη μουσική σκηνή της Σάμου, στην οποία περιλαμβάνονται μουσικές παραστάσεις με τα συγκροτήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και άλλα μουσικά σχήματα.