AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Ιαν 2017

Με μεγάλη συμμετοχή τα σεμινάρια μελισσοκομίας στη Σάμο


Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των μελισσοκόμων της Σάμου στα σεμινάρια μελισσοκομίας που πραγματοποίησε ο μελισσοκομικός συνεταιρισμός του νησιού από τις 7 ως τις 12 Ιανουαρίου. 

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν για τέσσερις μέρες στο Καρλόβασι και για δύο ημέρες στην πόλη της Σάμου.

Εισηγητής των σεμιναρίων ήταν ο βασιλοτρόφος, μελισσοκόμος και δάσκαλος βασιλοτροφίας στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, Θεόδωρος Πασχίδης, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος από την φύση του νησιού και φάνηκε απορημένος όταν οι μελισσοκόμοι του μετέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

Ο κ. Πασχίδης τόνισε ότι η Σάμος είναι ένα μοναδικό νησί στο οποίο οι μελισσοκόμοι μπορούν να κάνουν πολλά και πέρα από το μέλι να ασχοληθούν και με τα άλλα προϊόντα όπως η πρόπολη ενώ τους παρότρυνε να ασχοληθούν με τη βιολογική μελισσοκομία για να δώσουν υπεραξία στο προϊόν του μελιού.

Στην λήξη του σεμιναρίου, χαιρέτησε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος, ο οποίος δήλωσε ότι θα είναι παρών σε ότι και αν χρειαστούν οι μελισσοκόμοι του νησιού.

"Όπως αναφέρει στη σελίδα του το facebook ο κ. Κατρακάζος "στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου το σεμινάριο μελισσοκομίας παρακολούθησαν 100 και πλέον μελισσοκόμοι. Το σαμιώτικο μέλι (όπως και το ικαριώτικο και το φουρνιώτικο) είναι μοναδικής ποιότητας. 

Ως Περιφέρεια υποσχεθήκαμε όπως και το προηγούμενο χρόνο να προχωρήσουμε στην προμήθεια και διανομή ειδικών μελισσοκομικών φυτών, αλλά και να βοηθήσουμε στη προώθηση του προϊόντος στο πλαίσιο της διασύνδεσης των προϊόντων του πρωτογενή τομέα με το τουρισμό".

Πηγές: era-aegean.gr και σελίδα του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Νίκου Κατρακάζου στο facebook