AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Ιαν 2017

Αντιδράσεις για τις κάμερες στο δημαρχείο της Σάμου


Την  τοποθέτηση κρυφών καμερών εντός του δημαρχιακού μεγάρου της Σάμου καταγγέλλουν τέσσερις δημοτικές παρατάξεις, η "Δράση-Ενότητα-Προοπτική", η "Λαϊκή Συσπείρωση" η "Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου" και η "Ανατροπή".

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με  τη «Δράση», «θλίψη και έντονο προβληματισμό προκαλεί στην Σαμιακή κοινωνία το άκουσμα της είδησης ότι εντός του Δημοτικού Μεγάρου, με κρυφές κάμερες, παρακολουθούσαν τους πολίτες επισκέπτες, αλλά και ορισμένους υπαλλήλους του Δήμου. Η μη γνωστοποίηση ύπαρξης κάμερας αποτελεί αδίκημα με σοβαρές διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, προκύπτουν όμως και ηθικά ζητήματα. Ο κύριος Δήμαρχος προφανώς δεν εμπιστεύεται ούτε καν τους δικούς του στενούς συνεργάτες επιλέγοντας να τους παρακολουθεί και να καταγράφει τις κινήσεις τους. Είναι εξίσου επικίνδυνος για την δημοκρατία και τους πολίτες ο ισχυρισμός ότι ο Δήμαρχος.... δεν γνώριζε αφού κάτι τέτοιο επιβεβαιώνει την ύπαρξη και λειτουργία εντός του Δήμου μια μικρής του ομάδας ‘Πραιτοριανών’ που δρα σε βάρος κάθε νόμιμης διαδικασίας προκειμένου να προστατέψει τον... μεγάλο ηγέτη.

Αναμένουμε με ‘αγωνία’ τις δικαιολογίες που θα ακουστούν και την συνηθισμένη χυδαία επίθεση προς τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Αναμένουμε και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης που είναι πλέον επιβεβλημένη για εξακρίβωση της υπόθεσης και καταλογισμό των σχετικών κυρώσεων».

Σε καταγγελία για το ίδιο θέμα προχώρησε και η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Σάμου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Τζίχας, Δημήτρης Μαυρατζώτης και Θεανώ Σαρρηγεωργίου: 

«Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη και αντιδημοκρατική την ενέργεια τοποθέτησης καμερών παρακολούθησης μέσα στο δημαρχιακό μέγαρο.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάθε ηλεκτρονικό ή άλλο σύστημα παρακολούθησης, ανεξάρτητα αν αυτό είναι κρυφό ή φανερό.

Ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή οφείλουν να ξηλώσουν αμέσως το σύστημα καμερών παρακολούθησης και να δώσουν εξηγήσεις γι’ αυτή την ενέργεια.

Η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και η ασφάλεια του χώρου δεν αντιμετωπίζονται  με ηλεκτρονικούς ‘χαφιέδες’ και με τρομοκράτηση των εργαζομένων.

Ο δήμος Σάμου έχει ανάγκη από προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού με μόνιμη απασχόληση και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού και επαρκείς πόρους αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλύπτει όλες τις υπηρεσίες και παροχές προς τους άγρια φορολογούμενους δημότες».

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου (ΑΚΙΣ):

"Με τον ερχομό του νέου έτους ήρθε να μας κάνει ποδαρικό και η πληροφόρηση μίας ηθικά απαράδεκτης και ποινικά κολάσιμης ενέργειας, αυτή της τοποθέτησης κρυφών καμερών σε γραφεία του Δημαρχιακού Μεγάρου Σάμου. 

Το παραπάνω γεγονός μας στενοχωρεί όλους βαθύτατα, διότι εκτός των άλλων κλονίζει σοβαρά και τη σχέση εμπιστοσύνης της Δημοτικής Αρχής με τους δημοτικούς υπαλλήλους και τους δημότες γενικότερα".

Η δημοτική παράταξη "Ανατροπή" αναφέρει τα εξής για το ίδιο θέμα:

"Κάθε μη νόμιμη, κρυφή και απαράδεκτη ενέργεια τοποθέτησης κρυφών καμερών στους χώρους του δημαρχείου Σάμου δείχνει το ήθος της δημοτικής αρχής, τα πιστεύω της και τον τρόπο διοίκησης αυτού του τόπου.

Σύμφωνα με τις αρχές προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τις αρχές της διαφάνειας και της αρχές της δημοκρατίας θα πρέπει ο δήμαρχος να δώσει πιστευτές απαντήσεις για το εν λόγω θέμα, και όχι να σκαρφίζεται ανούσιες δικαιολογίες."