AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Φεβ 2017

Ο δήμαρχος Σάμου σε σύσκεψη για την ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση


Την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ) Βορείου Αιγαίου θα εκπροσωπήσει ο Δήμαρχος Σάμου και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ, Μιχάλης Αγγελόπουλος, στη σύσκεψη με θέμα: "Σύνδεση ακτοπλοϊκών και αεροπορικών γραμμών" που συγκαλεί την Παρασκευή ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παν. Κουρουμπλής.

Στη σύσκεψη θα λάβουν επίσης μέρος ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Διοικητής της Υ.Π.Α Κώστας Λιτζεράκος, ο Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Γιαννέλλης Θεοδοσιάδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας Μιχάλης Σακέλλης, ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρίας Aegean-Olympic Air, Ευτύχης Βασιλάκης, ο Πρόεδρος της Astra Airlines, Γιάννης Ζλατάνης, και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Sky Express, Νίκη Καραγκουλέ- Καραγεώργου.

Ο Δήμαρχος Σάμου δήλωσε για τη σύσκεψη αυτή: "Ακτοπλοϊκές συνδέσεις, αεροπορικές γραμμές πρέπει επιτέλους να σχεδιαστούν από κοινού με το Υπουργείο για την πραγματική εξυπηρέτηση των νησιωτών και των επισκεπτών των ακριτικών νησιών. 

Δεν είναι δυνατόν το 2016-2017 να υπάρχουν αναχωρήσεις διαφορετικών αεροπορικών εταιρειών την ίδια ώρα και από την άλλη το πλοίο να στοιχίζει σχεδόν όσο και το αεροπλάνο. 

Οι συνδυασμένες μεταφορές είναι ένα στοίχημα για την Πολιτεία. Πρέπει άμεσα να παρθούν αποφάσεις που θα εγγυώνται την πρόσβαση των νησιωτών στην Ηπειρωτική χώρα και την απρόσκοπτη άφιξη των τουριστών. Ο οδικός χάρτης της νησιωτικότητας στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό Επίπεδο δείχνει τον δρόμο".