AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

9 Σεπ 2017

Ημερίδα για την ιστορία του σαμιακού αθλητισμού 1890-1940 στις 18/9


Η ημερίδα με θέμα "Η ιστορία του σαμιακού αθλητισμού 1890-1940", με ιδιαίτερη έμφαση στην αθλητική σχέση της Σάμου με τη Σμύρνη 1890-1922, θα διεξαχθεί στο Ιστορικό Αρχείο της Σάμου τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου.

Διοργανωτές της ημερίδας είναι η Ένωση Μικρασιατών Σάμου και τα Γ.Α.Κ Αρχεία Νομού Σάμου.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχει ο Αντρέας Μπαλτάς που θα αναπτύξει το θέμα "Η αθλητική σχέση της Σάμου με τη Σμύρνη 1890-1922".

Ο Ανδρέας Μπαλτάς, μικρασιατικής καταγωγής, γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Σπούδασε Επιστήμη Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, καθώς και Πολιτική Επιστήμη και Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με κατεύθυνση στο αθλητικό μάρκετινγκ. Θέμα της μεταπτυχιακής διατριβής του υπήρξε «Ο ελληνικός αθλητισμός στη Σμύρνη 1890 – 1922» Από τον Ιούνιο του 2014 είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με αντικείμενο έρευνας «Προσφυγικά αθλητικά σωματεία κατά το Μεσοπόλεμο 1922-1940». 

Στην ημερίδα θα μιλήσουν επίσης ο καθηγητής ιστορίας Μανώλης Γιαννούτσος και ο Μανώλης Βαλαγεωργίου με θέματα τον αθλητισμό της Σάμου την περίοδο του Μεσοπολέμου και τα Αθλητικά σωματεία του Μεσοπολέμου.

Ο Μανόλης Γιαννούτσος είναι διδάκτωρ ιστορίας. Η διδακτορική του διατριβή έχει θέμα Μικρασιάτες πρόσφυγες στη Σάμο (1922-1940): Κοινωνική ένταξη, οικονομική δραστηριότητα, πολιτική συμπεριφορά.
Ο Μανόλης Βαλαγεωργίου είναι συλλέκτης, ερευνητής της σαμιακής αθλητικής ιστορίας.

Στο αναγνωστήριο του Αρχείου θα λειτουργήσει από τις 18 έως τις 29 Σεπτεμβρίου - κατά τις εργάσιμες ώρες της υπηρεσίας- έκθεση αρχειακού υλικού από τις συλλογές των Γενικών Αρχείων του Κράτους και των συλλεκτών Λίλιαν Μεταξά, Μανώλη Βαλαγεωργίου και Δημήτρη Αποστολάτου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Σάμου.