AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

8 Σεπ 2017

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η Σάμος στο Φεστιβάλ Ειρήνης στα Δίδυμα της Τουρκίας!


Στα Δίδυμα της Τουρκίας, στο Φεστιβάλ Ειρήνης, συμμετείχε και φέτος ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου "Αρίσταρχος ο Σάμιος", προσκεκλημένος από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο Dahot.

Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε την 1η Σεπτεμβρίου με την πορεία Ειρήνης, ενώ προηγήθηκαν παραδοσιακοί χοροί από πολλά κράτη (Κιργιστάν, Γεωργία κ.ά.).

Στο Φεστιβάλ για την Ειρήνη συμμετείχαν περίπου 70.000 άτομα. Μεταξύ αυτών ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλλιας, ο πρώην δήμαρχος Λέρου Γιάννης Αντάρτης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού Λέρου Γιώργος Ζουμπούλης (οι δήμοι Λέρου-Διδύμων είναι αδελφοποιημένοι).

Η πορεία Ειρήνης ολοκληρώθηκε με τα Αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ειρήνης, που απεικονίζει δύο ζευγάρια (ένα με παραδοσιακή τούρκικη φορεσιά κι ένα με παραδοσιακή ελληνική φορεσιά, που κρατούν από κοινού ένα κλαδί ελιάς και περιστέρια). Το ίδιο άγαλμα θα τοποθετηθεί και στη Λέρο τον Οκτώβριο.

Μετά τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου, ο δήμαρχος Λέρου πραγματοποίησε δεντροφύτευση ελιάς δίπλα στο Μνημείο Ειρήνης.

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου "Αρίσταρχος ο Σάμιος" ύψωσε την ελληνική Σημαία και παρουσίασε τοπικούς-ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς κερδίζοντας τις εντυπώσεις στις εκδηλώσεις για την Ειρήνη,την φιλία και την συναδέλφωση των λαών.

Δείτε χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα που ανέβασε στη σελίδα της στο Facebook η δασκάλα χορού του συλλόγου, Ελένη Παντελούκα!