AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Ιαν 2019

Συνεχίζονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία στη Σάμο!


Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, από την Τρίτη δημιουργήθηκε πρόβλημα προσπελασιμότητας στο εθνικό δίκτυο Σάμου - Καρλοβάσου, στο ύψος του Κάμπου Βουρλιωτών.

Οι οδηγοί παρακαλούνται να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας.

Μηχανήματα της Π. Ε. Σαμου έσπευσαν από το μεσημέρι της Τρίτης στο σημείο προκειμένου να απομακρύνουν τα βράχια που υπάρχουν στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με το έκτακτό δελτίο αναγγελίας θυελλωδών  ανέμων που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, σήμερα Τετάρτη 16 Ιανουαρίου θα επικρατήσουν  ισχυροί άνεμοι στα νησιά Σάμο, Ικαρία και Φούρνους, συγκεκριμένα:
α)    Βόρειοι – Βορειοδυτικοί  άνεμοι  εντάσεως 8  έως  9  μποφόρ στο Ικάριο.
β)    Βόρειοι – Βορειοδυτικοί στην Θάλασσά Σάμου εντάσεως 7 έως 8 μποφόρ. 
      
Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σάμου, παρακαλεί τους συμπολίτες, μας,  να προβούν στις παρακάτω  ενέργειες ως ελάχιστα μέτρα ατομικής προστασίας:

  • Ασφαλίστε αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς. 
    • Ελέγξτε αναρτημένες πινακίδες. 
    • Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα. 
    • Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. 
    • Αποφύγετε τη διέλευση κοντά από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου μπορεί ελαφρά αντικείμενα να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια, όπου μπορεί να πέσουν διάφορα αντικείμενα, όπως γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.)

Το Τμήμα  Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σάμου, θα παρακολουθεί  την εξέλιξη του φαινομένου, και θα ενημερώνει διαρκώς τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Νομού μας προκειμένου να υπάρχει συνεχή ροή πληροφόρησης προς τους κατοίκους των νησιών μας.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com