AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Δεκ 2019

Βραβεία αριστείας για Σαμιώτες μαθητές και σχολείο της Σάμου στην Αθήνα!


Αριστούχοι που αποφοίτησαν από σχολεία των Νομών Σάμου και άλλων περιοχών της Ελλάδας και φοιτούν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Αθήνας βραβεύτηκαν τη Δευτέρα στην εκδήλωση «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που διοργάνωσε η Eurobank για 17η συνεχή χρονιά.

Ακόμη, βραβεύθηκε για τέταρτη φορά το Γενικό Λύκειο Καρλοβασίου, όντας το ένα από τα μόλις 14 Λύκεια της χώρας που πέτυχαν αυτή την τιμητική διάκριση.

Σε μια ζεστή και συγκινητική τελετή, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που ξεχώρισαν φέτος με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις βραβεύθηκαν από  τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, Γιώργος Ζανιά και τους αναπληρωτές Διευθύνοντες Συμβούλους της τράπεζας, Σταύρο Ιωάννου, Θεόδωρο Καλαντώνη και Κωνσταντίνο Βασιλείου.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»

Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» αποτελεί το μακροβιότερο πρόγραμμα  Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank. 

Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η Eurobank έχει βραβεύσει συνολικά 17.725 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα, ενώ μαζί με τους 859 που βραβεύονται φέτος ο αριθμός ανέρχεται σε 18.584. 

Κύριος σκοπός του Προγράμματος είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων, που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. 

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης (πάνω από 18.000) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε κάθε ένα από τα 1.760 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.  Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Οι 339 αριστούχοι που βραβεύθηκαν συγκέντρωσαν από 18.012 έως 19.753 μόρια. Εξ αυτών, 100 εισήχθησαν σε  ιατρικές και σχολές υγείας, 83 σε πολυτεχνικές σχολές, 36 σε σχολές θετικών επιστημών και πληροφορικής, 65 σε ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές σχολές, 39 σε σχολές οικονομικών επιστημών και διοίκησης, και 16 σε  στρατιωτικές σχολές.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com