AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

1 Δεκ 2019

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Έφτασε κωπηλατώντας από τη Σάμο στην Ιθάκη!

Ο Γιώργος Λίλας στην προτελευταία στάση του ταξιδιού του με καγιάκ από τη Σάμο προς την πατρίδα του την Ιθάκη, φωτογραφίζεται από drone στο δέλτα του ποταμού Αχελώου

Ο σύγχρονος Οδυσσέας, ο κωπηλάτης Γιώργος Λίλας, έφτασε από τη Σάμο στην Ιθάκη έπειτα από 21 μέρες με καγιάκ! 

Ξεκίνησε μαζί με τον Γιώργο Ποταμιάνο στις 7 Νοεμβρίου από το Καρλόβασι και τρεις εβδομάδες αργότερα, ολοκλήρωσε μόνος του το ταξίδι στην πατρίδα του, την Ιθάκη, και μία μέρα μετά στην Κεφαλονιά.

Ο ίδιος επέλεξε μετά το τέλος της θερινής σεζόν, μιας και δραστηριοποιείται στην Ιθάκη από όπου κατάγεται στον τουρισμό, να κάνει μια σύγχρονη «Οδύσσεια», ξεκινώντας με το καγιάκ του από τη Σάμο στις 7 Νοεμβρίου. 

Με ενδιάμεσους σταθμούς  περισσότερα από δέκα νησιά των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων, διέσχισε τον ισθμό της Κορίνθου για να καταλήξει στον Κορινθιακό και τελικά στο Ιόνιο Πέλαγος, κάνοντας καθημερινά 6-10 ώρες κουπί, ολοκληρώνοντας εντός χρονοδιαγράμματος το δύσκολο ταξίδι του.

Στη Σάμη Κεφαλονιάς διοργανώθηκε την Παρασκευή μεγάλη φιέστα για την άφιξη του από τον φίλο του και πρωτεργάτη του εγχειρήματος, Γιώργο Ποταμιάνο.

Ο σκοπός, του ιδιότυπου αυτού ταξιδιού ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για την κάλυψη υγειονομικών αναγκών των νησιών της Ιθάκης και της Κεφαλονιάς. Η συλλογή χρημάτων θα συνεχιστεί μέχρι και τον καινούργιο χρόνο σε κουμπαράδες που έχουν τοποθετηθεί σε «στρατηγικά σημεία» των δύο νησιών.

Δείτε φωτογραφίες από την "Οδύσσεια" του κωπηλάτη Γιώργου Λίλα από τη Σάμο στην Ιθάκη και την Κεφαλονιά!

Πάτμος



Κίναρος:




Ίος:


Φολέγανδρος:




Στο Δέλτα του Αχελώου ποταμού, μία μέρα πριν την άφιξη στην Ιθάκη:


Πηγή: AthensVoice.gr
Φωτογραφίες από τη σελίδα "Odyssey Sea Kayak Club - Ithaca, Greece" στο facebook
Αναδημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com