AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

2 Δεκ 2019

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γνωρίστε το "Μονοπάτι των Αμπελώνων" της Σάμου!


Μια εκπληκτική θεματική διαδρομή, το "Μονοπάτι των Αμπελώνων", η οποία είναι αφιερωμένη στην οινοπαραγωγή του μοσχάτου απέκτησε πριν από λίγες μέρες η Σάμος! 

Στην περιοχή των Βουρλιωτών, στις πλαγιές του Καρβούνη, η ομάδα "Μονοπάτια της Ελλάδας Κοιν.Σ.Επ. – 'Paths of Greece'" ανάδειξε και σηματοδότησε μια διαδρομή 10 περίπου χιλιομέτρων η οποία παρουσιάζει όλα τα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής, με κεντρικό άξονα την παραγωγή του διάσημου μοσχάτου Σάμου.

Το Μονοπάτι των Αμπελώνων έγινε με χρηματοδότηση της εταιρείας ΜΕΤΑΞΑ Α.Ε. που θέλησε έτσι να τιμήσει την περιοχή στην οποία παράγεται η πρώτη ύλη του περίφημου ποτού.

Κατά μήκος της διαδρομής οι πεζοπόροι θα θαυμάσουν τους αμέτρητους αμπελώνες, πηγές, ρεματιές, την Μονή Βροντά και άλλα ξωκλήσια και θα μπορέσουν να διαβάσουν για τη φύση της περιοχής, για τη μυθολογία της, την ιστορία της και άλλες πληροφορίες στις διάφορες θεματικές πινακίδες, τα κείμενα των οποίων είναι αποτέλεσμα της έρευνας που έκανε η ομάδα της Diadrasis.




Η ομάδα "Paths of Greece", για να αναδείξει και αν σηματοδοτήσει τη νέα διαδρομή "Μονοπάτι των Αμπελώνων" πραγματοποίησε ιστορική έρευνα και περιβαλλοντική έρευνα, ιχνηλάτηση παλαιών μονοπατιών.

Επίσης ασχολήθηκε με τον καθαρισμό βλάστησης, βελτιώσεις βατότητας, σήμανση με χρώμα, σήμανση με πινακίδες

Τέλος δημιούργησε την αναγνωρίσιμη ταυτότητα και το λογότυπο, όπως και μια εφαρμογή για έξυπνα κινητά.pp (εξωτ.)

Η Paths of Greece σχεδίασε και υλοποίησε το έργο για λογαριασμό της Κοινότητας Βουρλιωτών Σάμου, με την ευγενική χρηματοδότηση της εταιρείας ΜΕΤΑΞΑ.

Ο χάρτης της διαδρομής σχεδιάστηκε από την Staridas Geography:

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε τον χάρτη σε μορφή αρχείου kml για εισαγωγή στο Google Earth

Κάντε κλικ εδώ για να αποκτήσετε δωρεάν την εφαρμογή "Μονοπάτι των Αμπελώνων" για χάρτες offline όπως οι παρακάτω:



Πηγή

Αναδημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com