AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Δεκ 2019

Γιατί απείχαν από το τοπ. συμβ. Μαραθοκάμπου οι σύμβουλοι της Λ. Συσπείρωσης


Τους λόγους για τους οποίους απείχαν από την πρόσφατη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Μαραθοκάμπου εξηγούν με ανακοίνωσή τους οι τοπικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Αλέξανδρος Βουλής και Τριανταφυλλιώ Μακρή.

Όπως εξηγούν οι δύο σύμβουλοι "οι εκλεγμένοι με το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης Τοπικοί Σύμβουλοι Μαραθοκάμπου, θέλοντας να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία και τη διαφωνία μας για την επιλογή της ώρας, δεν προσήλθαμε στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου την Παρασκευή 29/11 και ώρα 11 π.μ. με θέμα το τεχνικό πρόγραμμα της κοινότητας. 

Εξάλλου, όπως ενημερωθήκαμε εκ των υστέρων, το τεχνικό πρόγραμμα ήταν ήδη προαποφασισμένο και είχε μοιραστεί εισήγηση στους Δημοτικούς Συμβούλους από την Τετάρτη 27/11 με το υπ’ αριθ. Πρωτοκόλλου 2852 έγγραφο.

Σε ο,τι αφορά την ώρα, παρά τις συζητήσεις που είχαν προηγηθεί σε προηγούμενα Τοπικά Συμβούλια, να μη γίνονται συνεδριάσεις σε εργάσιμες ώρες, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν και να τις παρακολουθούν όχι μόνο εκπρόσωποι φορέων και οι συγχωριανοί μας αλλά και αυτοί οι ίδιοι οι σύμβουλοι, δεν εισακουστήκαμε.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους συγχωριανούς μας για τη στάση μας αυτή και να προβάλλουμε δημόσια τα αιτήματα που αφορούν τη λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου:
    
• Οι συνεδριάσεις του Τ.Σ. να ορίζονται σε απογευματινές, μη εργάσιμες ώρες. 
    
• Οι κοινοτικοί σύμβουλοι να ενημερώνονται τουλάχιστον 3 μέρες νωρίτερα σύμφωνα με τον κανονισμό. 
    
• Να υπάρχει αναλυτική ενημέρωση για τα θέματα που θα συζητηθούν. 
    
• Να ενημερώνονται και να καλούνται να παρακολουθησουν τα Τ.Σ. όλοι οι συγχωριανοί μας με ανακοινώσεις σε κεντρικά σημεία του χωριού και με την αξιοποίηση της κοινοτικής μικροφωνικής.

Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή στις συνεδριάσεις των Τ.Σ. όλων των κατοίκων της κοινότητας βοηθά στην καλύτερη ενημέρωσή τους, στην προβολή όλων των προβλημάτων μικρών και μεγάλων που τους απασχολούν και στην οργάνωση της διεκδίκησης για την επίλυσή τους". 

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com