AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Δεκ 2019

Ταχύτητες Internet στην ανατολική Σάμο έως 200 MBps με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι!

Από τη συνάντηση του αντιδημάρχου Ανατολικής Σάμου Γιώργου Διονυσίου (αριστερά) με τους υπεύθυνους της Cosmote για το πρόγραμμα γρήγορου Internet "Fiber to the Home"

Εγγυημένες ταχύτητες Internet 100 Mbps & 200 Mbps με 100% οπτική ίνα μέχρι το χώρο του τελικού χρήστη θα απολαμβάνουν σύντομα οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις του Δήμου Ανατολικής Σάμου. 

Ο Όμιλος ΟΤΕ, με τη στήριξη της δημοτικής αρχής, προχωρά στη δημιουργία ενός νέου δικτύου οπτικών ινών αρχιτεκτονικής Fiber to the Home (FTTH)1, που θα καλύπτει περίπου 1.200 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον πρώτο Δήμο στο Β.Α. Αιγαίο που υιοθετεί και υλοποιεί άμεσα τη δημιουργία τέτοιου Δικτύου. 

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ομίλου παρουσία του αντιδημάρχου, Γιώργου Διονυσίου επέφερε θετικά αποτελέσματα για το Δήμο Ανατολικής Σάμου και δημιουργήθηκε μια γέφυρα γνώσης και επικοινωνίας η οποία επισφράγισε υλοποίηση δράσεων και ενεργειών της ψηφιακής διακυβέρνησης και παροχές που θα απολαμβάνουν οι δημότες.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, αντιλαμβανόμενος τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων και των τοπικών επιχειρήσεων για ακόμη πιο γρήγορες ταχύτητες Internet και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, στηρίζει την υλοποίηση του έργου χορηγώντας τις απαιτούμενες άδειες και διευκολύνοντας τις εργασίες αναβάθμισης του τηλεπικοινωνιακού δικτύου. 

Ήδη, με τη συμβολή της δημοτικής αρχής παρέχονται υψηλές ταχύτητες σε περίπου 4000 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, μέσω του δικτύου COSMOTE Fiber, αρχιτεκτονικής Fiber to the Cabinet (FTTC) που έχει υλοποιηθεί.

Το γρήγορο Internet μέσω οπτικών ινών θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών και θα δώσει σημαντική ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα. Μεγάλα αρχεία «κατεβαίνουν» και αποστέλλονται εξαιρετικά γρήγορα, ενώ μπορούν να γίνουν πολλές εργασίες ταυτόχρονα, και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online. 

Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δίκτυα οπτικών ινών διασφαλίζουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών με ταχύτητα, αξιοπιστία και ασφάλεια.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com