AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Δεκ 2019

Δεκάδες Σαμιώτες διδάχτηκαν δωρεάν αγγλικά σε συνεργασία Δήμου-Linguaphone


Ολοκληρώθηκε πρόσφατα στη Σάμο το πρόγραμμα εκμάθησης αγγλικών με τη μέθοδο της Linguaphone για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε μετά από συνεργασία του πρώην Δήμου Σάμου και της Linguaphone, με την υποστήριξη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Δόθηκαν 28 κωδικοί σε οικονομικά ασθενέστερους δημότες και άλλες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, μέσω της επιδότησης από το Δήμο, ώστε να αποκτήσουν δωρεάν την ετήσια συνδρομή στην πλατφόρμα e-learning / digitalschool της Linguaphone.

Επιπλέον 32 Σαμιώτες έλαβαν κωδικούς και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα με  ετήσια συνδρομή  μικρού κόστους, μόλις 2€ + ΦΠΑ (24%) ανά κωδικό.

Η μέθοδος περιλαμβάνει δύο εκπαιδευτικά προγράμματα: το πρώτο English Course αφορά την εκμάθηση Γενικών Αγγλικών και το δεύτερο Business English αφορά την εκμάθηση της γλώσσας και βελτίωση των δεξιοτήτων σε επαγγελματικό επίπεδο.

Με τη δράση αυτή ενισχύθηκαν πολίτες που επιθυμούσαν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας ή να βελτιώσουν την επαγγελματική τους κατάσταση δεδομένου ότι η γνώση της αγγλικής γλώσσας αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

"Μέσω της δράσης αυτής προάγονται πρωτίστως τα πνευματικά ενδιαφέροντα των κατοίκων του Δήμου μας" αναφέρει η δημοτική αρχή της Ανατολικής Σάμου.