AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Ιαν 2013

Παραίτηση μελους του Λιμενικού Ταμείου λόγω του προβλήματος των πλημμυρών


Το μέλος του Λιμενικού Ταμείου Γιάννης Παλαιοκαστρίτης με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Λ. Τ., Μανόλη Μαυρέλο, γνωστοποίησε την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των πλημμυρών στην παραλιακή λεωφόρο της πρωτεύουσας της Σάμου.

Υπενθυμίζεται ότι το χρόνιο αυτό πρόβλημα με τα έργα στην παραλιακή θα συζητηθεί την προσεχή Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά στην επιστολή παραίτησής του ο Γ. Παλαιοκαστρίτης αναφέρει τα εξής:

"26/1/2013

Προς Πρόεδρο Λ.Τ.

κ.κ. Ε. Μαυρέλο

Κύριε Πρόεδρε,

Τα τελευταία 3 χρόνια η πόλη της Σάμου περνάει μια μεγάλη δοκιμασία. Μετα τα έργα του βιολογικού καθαρισμού και το άνοιγμα του οδοστρώματος απο την εταιρία "Δικτύωση", έγινε απομάκρυνση στερεών υλικών και αντικατάσταση με σωληνωσεις και λεπτόκοκκα αδρανή υλικά.

Αποτέλεσμα στην επανατοποθέτηση της ασφάλτου, ο δρόμος και τα φρεάτια απορροής να φαίνεται οτι έχουν καθίσει" σε λιγο χαμηλότερη στάθμη απο την προϋπάρχουσα.

Αυτό, σε συνδυασμό με δυνατούς ανέμους δημιουργούν έντονο πλημμυρικό φαινόμενο στην πόλη κάθε φορά που οι νότιοι άνεμοι ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

Η παραλιακή της πόλης έχει μαραζώσει καθώς, κάθε λίγες μέρες, ειδικά το χειμώνα, το οδόστρωμα γεμίζει θαλασσινό νερό με ακαθαρσίες.

Το θέμα αυτο έχει στοιχίσει στην οικονομία της πόλης τα μέγιστα.

Θα περίμενε κάποιος συντονισμένες προσπάθειες αντιμετώπισης, ενημέρωσης και άμεσης αποκατάστασης του προβλήματος απο την μεριά του δήμου Σαμου και ειδικά του Λ.Τ.

Θα περίμενε κάποιος μέριμνα για τα αυτοκίνητα που έχουν σαπισει, για τα μαγαζιά που πλήττονται για τα υποδήματα γεμάτα ακαθαρσίες. Θα περίμενε κάποιος συντονισμένες προσπάθειες εξεύρεσης πόρων για ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ και κατασκευή - ανάπλαση της παραλιακής με αναπτυξιακού χαρακτήρα έργο.

Αντ' αυτού, τρία χρόνια τώρα, παρατηρείται μια εναλλάξ απόδοση ευθυνών σε δήμους, περιφέρειες, λιμενικά ταμεία, καμία μέριμνα για τους πεζούς που πατάνε λύματα, καμία μέριμνα για τα αυτοκινήτα που καταστρέφονται. Καμία μέριμνα σωστού προγραμματισμού και πίεσης ώστε να γινει ΣΩΣΤΑ έργο ανύψωσης και ανάπλασης.

Ο δήμος Σάμου και κατ' επεκταση το δημοτικό λιμενικό ταμείο Σάμου είναι ο κατ' εξοχήν αρμόδιος για την παραλιακή ζώνη που καταστρέφεται.

Εδω και τρία χρόνια ακούμε ότι το έργο θα αρχίσει, το έργο θα δημοπρατηθεί, το έργο εντάχθηκε κτλ, πάντα με γνωστούς ρυθμούς δημοσίου, σε μια πόλη που καταστρέφεται από αυτό το πρόβλημα.

Επειδή η εώς τώρα αντιμετώπιση απο την δημοτική διοίκηση και το πόσο έχει ασχοληθεί με το θέμα το Λ.Τ. ειναι τουλάχιστον αποκαρδιωτική και επειδή θέλω την πόλη μου να ανακάμψει και να κοιτάω τους συμπολίτες μου στα μάτια, υποβάλλω την παραίτηση μου απο την θέση του Δ.Σ., και παρότρυνω την δημοτική παράταξη που με πρότεινε, την Υποτείνουσα, να μην επαναπροτείνει άλλο πρόσωπο για την κενή θέση και να το αφήσει στην ευχέρεια του προεδρείου.

Επιπρόσθετα, θα ηταν ειλικρινές και τίμιο να ζητηθεί η μελέτη ανύψωσης και ανάπλασης της παραλιακής καθώς και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης - προγραμματισμού έργων, ώστε να ξέρουμε όλοι οι πολίτες, εν μέσω κρίσης, τι θα γίνει, πότε θα γίνει, τι κίνδυνοι υπάρχουν, τι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Η πόλη πεθαίνει αργά και σταθερά.

Πρέπει να την επαναφέρουμε στη ζωή χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Είμαστε ολοι υπεύθυνοι για την απαξίωση που έχει προκληθεί, τι είδους έργο θα γίνει και πότε...

Ιωάννης Παλαιοκαστριτης

Πολιτικός Μηχανικός"



Πηγή: ΣΑΜΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ