AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Ιαν 2013

Το καταφύγιο τουριστικών σκαφών Μαραθοκάμπου στο σχέδιο "Νηρηίδες"

Στο σχέδιο αξιοποίησης μαρινών "Νηρηίδες" που προετοιμάζει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αναμένεται να ενταχθεί και το νέο καταφύγιο τουριστικών σκαφών Μαραθοκάμπου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ναυτεμπορική», το καταφύγιο σκαφών του Μαραθοκάμπου θα ενταχθεί στην όγδοη από τις συνολικά εννέα ομάδες μαρινών του σχεδίου "Νηρηίδες". Αυτή η ομάδα θα έχει σαν hub τη Μαρίνα της Χίου και θα συμπεριλαμβάνει επίσης τον Αγ. Κήρυκο στην Ικαρία και τον Μαραθόκαμπο στη Σάμο. Η ομάδα θα διαθέτει 457 θέσεις σκαφών, η καθαρά παρούσα αξία της υπολογίζεται στα 6,2 εκατομμύρια ευρώ και τα έργα που σχεδιάζονται για τις μαρίνες αυτής της ομάδας ανέρχονται στα 4,4 εκατομύρια ευρώ.
Η καθαρά παρούσα αξία του ενδεικτικού δικτύου μαρινών που σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου 248,9 ανέρχεται στα εκατομμμύρια ευρώ ενώ τα έργα των υποδομών φτάνουν στα 62 εκατ. ευρώ. Το ενδεικτικό δίκτυο του άκρως εμπιστευτικού σχεδίου «Νηρηίδες», που αποκαλύπτει η "Ναυτεμπορική" περιλαμβάνει 48 μαρίνες, που χωρίζονται σε εννέα ομάδες, ενώ προβλέπεται επιπλέον και μία mega yacht μαρίνα στο Λαύριο και δύο luxury μαρίνες, μία στη Μύκονο και μία στο Αργοστόλι.

Πηγή: "Ναυτεμπορική"