AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Ιαν 2013

Αντίδραση της Αγνής Καλογερή στην απάντηση του Υπ. Υγείας για τις πλημμύρες


Την έντονη αντίδραση της βουλευτή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ, Αγνής Καλογερή, προκάλεσε η απάντηση που έδωσε η Υφυπουργός Υγείας, Φ. Σκοπούλη, σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής  στις 10/12/2012 με θέμα "Πλημμύρες στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης της Σάμου".

Σε σημερινό της δελτίο τύπου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερει χαρακτηριστικά τα εξής:

"…και το Υπουργείο Υγείας απάντησε!!!  Και εν ολίγοις είπε: « Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο». Σύγχρονοι Πόντιοι Πιλάτες οι γραφειοκράτες των υπουργείων δεν βλέπουν ευθύνες παρά μόνο αρμοδιότητες.

    Έτσι το πλήγμα στον τουρισμό, στη δημόσια υγεία, στην οικονομία του τόπου, στις περιουσίες, στην ποιότητα ζωής, επαφίεται στις Καλένδες. Γιατί έχουμε όλοι εμπειρία από τα δημόσια έργα, τη χρηματοδότησή τους και τη μακριά ουρά τους μέσα στο χρόνο, τις λεγόμενες αστοχίες μελετών, το υστέρημα του πολίτη που διαχρονικά διασπαθίζεται. «Ήμουν νια και γέρασα!»
   
   Οι υπηρεσίες υγείας της Π.Ε. Σάμου εντόπισαν «δυσοσμία πιθανότατα λόγω έλλειψης ολοκληρωμένου αποχετευτικού δικτύου». Έτσι λέγεται η βουτιά στα βοθρολύματα και το καθημερινό σερφάρισμα με αυτοκίνητο.

   Πρακτικά, στο λαό της Σάμου, απομένουν δύο προοπτικές. Ή φόρμα, βάρκα, γάντια, άδειο πορτοφόλι και μανταλάκι στη μύτη ή ο δρόμος του αγώνα, του ελέγχου της εξουσίας και της μηδενικής ανοχής. Γιατί είμαστε υπεύθυνοι για ότι ανεχόμαστε."

Δείτε ποια ήταν η ερώτηση της Αγνής Καλογερή και στη συνέχεια ποιες ήταν οι τρεις διαφορετικές απαντήσεις που έλαβε, από τα Υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών και Ανάπτυξης: