AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Ιαν 2013

Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό διαμαρτύρονται


Ψήφισμα διαμαρτυρίας εξέδωσε, μετά από γενική συνέλευσή του, το Σωματείο εργαζομένων στα ξενοδοχεία, στα τουριστικά γραφεία και τα επισιτιστικά επαγγέλματα του νησιού, σε σχέση με τις συνθήκες που διαμορφώνονται πλέον στον κλάδο τους.

Ειδικότερα, οι εν λόγω εργαζόμενοι καταγγέλλουν, όπως αναφέρουν, «την πολιτική που μας οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση προκειμένου να ξεπεράσουν την κρίση και να σώσουν τα κέρδη τους αυτοί που τη δημιούργησαν.

Μας πετσόκοψαν τους μισθούς και τα δικαιώματα που είχαμε κατακτήσει τον προηγούμενο αιώνα. Μας οδήγησαν στη φτώχεια και τη ανεργία.

Τώρα μας καταργούν και το επίδομα ανεργίας. Μας οδηγούν στην εξαθλίωση.

Απαιτούμε την κατάργηση του νόμου 3986/2011 που από φέτος μας καταργεί το επίδομα ανεργίας.

Όλοι ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε. Είναι μια χούφτα καπιταλιστές και είμαστε χιλιάδες εργάτες. Με τον δικό μας ιδρώτα και το μόχθο συσσώρευσαν και συσσωρεύουν πλούτη.

Να κάνουμε πράξη το «όλοι για έναν και ένας για όλους».

Καλούμε τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και τους εργαζόμενους όλης της χώρας να μη σκύψουν το κεφάλι στην πολιτική και στα μέτρα που θέλουν να μας πάνε σε εργασιακό μεσαίωνα. Να μη δεχτούμε τις επιχειρησιακές συμβάσεις που ετοιμάζουν.

Καλούμε σε γενικό ξεσηκωμό, στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κεφάλαιο, κυβέρνηση και τρόικα.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.

Αποφασίζουμε να παραδώσουμε το ανωτέρω ψήφισμα με πορεία και συμβολική κατάληψη στον ΟΑΕΔ τώρα. Επίσης να κοινοποιηθεί στην κυβέρνηση. Θα συνεχίσουμε μα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρις ότου η κυβέρνηση καταργήσει τον νόμο που μας κόβει το επίδομα ανεργίας και όλους τους αντεργατικούς νόμους και τα μνημόνια»
.