AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Ιαν 2013

Ενδιαφέροντα σεμινάρια - εργαστήρια προσεχώς από την σαμart


Η Ομάδα Τέχνης και Πολιτισμού "σαμart" διοργανώνει προσεχώς στην πόλη της Σάμου τέσσερα πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια - εργαστήρια:

1) Ταραντέλα και βαλκανικοί χοροί

2) Κατασκευή κούκλας

3) Εισαγωγή στην ψηφιακή φωτογραφία

4) Μουσικοκινητική αγωγή και κρουστά



1) “Tarantellando” - Χορεύοντας με τους Λαβύρινθους για ενήλικες από τον Γιώργο Πίττα


Στοιχεία εργαστηρίου χορού:

Ημέρες: Κάθε Σάββατο από 2 Φεβρουαρίου ως 23 Μαρτίου (8 συναντήσεις)

Ώρα: 17.00 – 20.00

Χώρος: Λέσχη Ερασιτεχνών Σάμου / πόλη της Σάμου

Τιμή συμμετοχής: 25 ευρώ το μήνα

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Δηλώσεις συμμετοχών: 6983744415, samosartcompany@gmail.com


Για τα μαθήματα, πέραν από την καθιερωμένη άνετη ένδυση, ο κάθε συμμετέχων θα πρέπει να έχει και ένα στρωματάκι γυμναστικής καθώς και ένα μεγάλο φουλάρι.



Θέμα του εργαστηρίου:

Η Ταραντέλλα, Διονυσιακός Χορός πολύ διαδεδομένος στην Νότια Ιταλία, θεωρείται ο κατ’ εξοχήν χορός του υποσυνείδητου. Οφείλει το όνομα της στο θεραπευτικό τελετουργικό που εφαρμοζόταν στις αρχές του 17ου αιώνα στην περιοχή της Απουλίας με την συνοδεία του “Tamburello” για να συνέλθουν από το τσίμπημα της αράχνης Ταραντούλας .

Όπως οι αρχαίοι Έλληνες, που παρατηρώντας τις ρυθμικές κινήσεις των πλανητών και άστρων, τον θεωρούσαν έναν κοσμικό χορό, έτσι και οι συναντήσεις μας προσπαθούν να μεταδώσουν πέρα από την θεαματικότητα των κινήσεων και κοινωνικo-ιδεολογικά περιεχόμενα. Πράγματι η “κάθαρση” επιτυγχάνεται τόσο με τον κλασσικό Διονυσιακό όπως και με τον Ορφεο-Απολλωνικό τρόπο σαν μια λύση στην “προοδευμένη” καθημερινότητα μας.

Κατά την διάρκεια των μαθημάτων θα διδαχθούν και παραδοσιακοί Βαλκανικοί χοροί καθώς και ομαδικές ασκήσεις σωματικής και ψυχικής αρμονίας .


Κεντρική ιδέα του σεμιναρίου είναι ότι οι παραδοσιακές τέχνες, γενικότερα, εκτός από ποικίλες μορφές εκφράσεων των προγόνων μας, είναι και ένας άμεσος και αποτελεσματικός τρόπος για να γνωρίσεις και να ανα-γνωρίσεις. Ένα “όχημα” για την σε βάθος γνωριμία του άλλου απελευθερώνοντας πρώτα το σώμα μας και ξεπερνώντας έτσι τα “σύνορα” μας.

Σύντομο βιογραφικό του Γιώργου Πίττα:

Ο Γιώργος Πίττας, ιδρυτής και πρόεδρος του Συλλόγου ΑΤΟΠΟΣ στην Νάπολη Ιταλίας ασχολείται με την DanzaMovimentoTerapia καθώς και με τους παραδοσιακούς χορούς της Ανατολικής Μεσογείου τα τελευταία 15 χρόνια. Στην Ιταλία, όπου κυρίως δραστηριοποιήθηκε, πραγματοποίησε και ακόμη σήμερα πραγματοποιεί σεμινάρια σε διάφορες πόλεις (Νάπολη, Μεσσήνη, Εολιοι νήσοι, Μπολόνια, Ρώμη, Μιλάνο, Παλέρμο, Κατανζαρο, κτλ). Επίσης μαζί με άλλους ειδικούς χρησιμοποίησε τους παραδοσιακούς χορούς και σαν εργαλείο τόσο εκπαίδευσης όσο και θεραπείας σε σχολεία, ομάδες απεξάρτησης, ψυχιατρικά κέντρα κτλ.

Πολλαπλές είναι οι εμφανίσεις του τόσο στην Ιταλική όσο και στην Ελβετική τηλεόραση όσο και σε πανευρωπαϊκά σεμινάρια Μουσικοθεραπείας και Χοροθεραπείας.


2) Εργαστήριο κατασκευής κούκλας για ενήλικες και εφήβους από τη Μαρία Κορρέ


Στοιχεία εργαστηρίου:

Ημέρες: Σάββατα 9, 16 και 23 Φεβρουαρίου  

Ώρες: 12.00-14.00

Χώρος: Πόλη Σάμου / ο ακριβής χώρος θα ανακοινωθεί προσεχώς

Συνολική τιμή συμμετοχής: 10 ευρώ (με τα υλικά)

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Δηλώσεις συμμετοχών: 6936950253, 2273300242, samosartcompany@gmail.com


Θέμα του εργαστηρίου:

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε 3 δίωρες συναντήσεις. Στόχος είναι η εξοικείωση με τα υλικά και τις τεχνικές κατασκευής κούκλας για κουκλοθέατρο. Οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με την επιλογή ή τη σύνθεση της υπόθεσης σεναρίου και στη συνέχεια θα κατασκευάσουν τις κούκλες και τα σκηνικά για το ανέβασμα του έργου τους.

Σύντομο βιογραφικό της Μαρίας Κορρέ:

Η Μαρία Κορρέ γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε φωτογραφία και ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλους τον Γιάννη Βαλαβανίδη και τον Μιχάλη Μανουσάκη, ψηφιδωτό με τη Δάφνη Αγγελίδου και Πολυμέσα με τον Μ. Σαντοριναίο. Ασχολήθηκε με το δημιουργικό παιχνίδι για παιδιά προσχολικής ηλικίας και την κατασκευή κούκλας για κουκλοθέατρο.

Καλλιτεχνικό Έργο: 2008 Memoranda, ατομική έκθεση στηνΑίθουσα τέχνης «Αέναον»,2010 ομαδική έκθεση στην αίθουσα τέχνης «Αέναον», 2008 έκθεση αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών, 2007 «ΝESCAFE» καφετέχνες 2007»πολυχώρος Αθηναΐδα, Δημοτική Αγορά της Κυψέλης: νέοι καλλιτέχνες στην αγορά της Κυψέλης ,12 νέοι καλλιτέχνες, εφημερίδα ΑΥΓΗ, στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα», 2005 «Παραμύθι», Στοά του Βιβλίου, Αρσάκειο Μέγαρο, 2002 Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.



3) Εισαγωγή στην ψηφιακή φωτογραφία για ενήλικες και εφήβους από τον Νίκο Αγγελή


Στοιχεία σεμιναρίου:

Ημέρες: Σάββατα και Κυριακή 16,17 και 23,24 Φεβρουαρίου 

Ώρες: 15.00-17.00 τα Σάββατα και 11.00-13.00 τις Κυριακές

Χώρος: πρώην Μαυρογένειος Σχολή (Μαλαγάρι Σάμου)

Συνολική τιμή συμμετοχής: 5 ευρώ

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Δηλώσεις συμμετοχών: 6978332757, niko@studioangelis.com


Θέμα του σεμιναρίου:

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε αρχάριους φωτογράφους με στόχο την εισαγωγή στη τέχνη της ψηφιακής φωτογραφίας, τη βασική γνωριμία με τον εξοπλισμό (μηχανές, φακούς, παρελκόμενα), εξήγηση τεχνικών χαρακτηριστικών και λειτουργιών και βασικές τεχνικές φωτογράφησης. Μπορούν να παρακολουθήσουν και προχωρημένοι φωτογράφοι με στόχο τη γνωριμία, την ανταλλαγή γνώσεων σε τεχνικά θέματα, τις τεχνολογικές εξελίξεις και τη πρακτική εξάσκηση. Το σεμινάριο θα είναι κυρίως πρακτικό (λιγότερη θεωρία και περισσότερη φωτογράφηση) με προβολή-παρουσίαση φωτογραφιών και εποικοδομητική κριτική. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε δύο Σαββατοκύριακα, 2 ώρες τη ημέρα (8 ώρες Συνολικά). Στο χρόνο αυτό δεν περιλαμβάνεται φωτογραφική εξόρμηση σε εξωτερικό χώρο.

Λίγα λόγια για το Νίκο Αγγελή:

Τα σεμινάρια θα διευθύνει ο Νίκος Αγγελής, αρχιτέκτονας και εικαστικός με πρακτική εμπειρία στη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τις γραφικές τέχνες και σε προγράμματα ψηφιακής επεξεργασίας. Δημιουργίες του κοσμούν ιδιωτικές συλλογές και έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Για έγκαιρη εγγραφή οι ενδιαφρόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και μοντέλο φωτογραφικής μηχανής που διαθέτετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: niko@studioangelis.com

4) Μουσικοκινητική αγωγή και κρουστά για παιδιά 4 - 7 ετών από την Χαρά Ασημίνα


Δείτε όλες τις λεπτομέρειες στη σχετική δημοσίευση του My Samos Blog.