AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Ιαν 2013

Μαθήματα μουσικοκινητικής αγωγής και κρουστών για παιδιά από την σαμart


Η ομάδα τέχνης και πολιτισμού σαμart διοργανώνει εξαμηνιαίο κύκλο μουσικοκινητικής αγωγής και κρουστών για παιδιά 4-7 ετών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: τραγούδι, κίνηση, ασκήσεις ρυθμού, γνωριμία με τα κρουστά όργανα και τις μουσικές έννοιες, παιχνιδοτράγουδα, κατασκευή αυτοσχέδιων κρουστών.

Υπεύθυνη διδασκαλίας είναι η Χαρά Ασημίνα.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο πρωί στο Μαλαγάρι και πιο συγκεκριμένα:
Το τμήμα για παιδιά 4 - 5 ετών: 12:00 - 13:00
Το τμήμα για παιδιά 5 - 7 ετών: 13:30 - 14:30

Τα μαθήματα ξεκινούν το Σάββατο 26/1.

Το μηνιαίο κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα τηλεφωνείστε στο 6983744415 ή στείλτε e-mail στο samosartcompany@gmail.com


Λίγα λόγια για τη μουσικοπαιδαγωγική

Η μουσική επενεργεί άμεσα στον ψυχικό κόσμο του ανθρώπου. Ιδιαίτερα όταν ο κόσμος αυτός είναι εύπλαστος και ευαίσθητος όπως των παιδιών η σημασία της μουσικής είναι πολύ μεγάλη. Με τη μουσική εκφράζουμε συναισθήματα θετικά ή αρνητικά, πράγμα το οποίο συντελεί στην ανάπτυξη μιας ισορροπημένης προσωπικότητας. Στόχος στη μουσική εκπαίδευση είναι η ευχαρίστηση που παίρνουν τα παιδιά από τη μουσική, η ευαισθησία που αναπτύσσεται σε αυτά και η πειθαρχία που αποκτούν από τη συμμετοχή τους σε μουσικές δραστηριότητες.

Με την ευκαιρία της ομαδικής εργασίας,που προσφέρει η μουσική, το παιδί μπορεί να ασχοληθεί με διάφορες δραστηριότητες. Σε κάποιες από αυτές όπως τραγούδι, κίνηση, ρυθμός κ.α., το παιδί θα γνωρίσει σίγουρα την επιτυχία, πράγμα που θα του δώσει αυτοπεποίθηση. Μέσω του ομαδικού τραγουδιού, της κίνησης,των παιχνιδιών, των ομαδικών εκτελέσεων ενόργανης μουσικής προσφέρονται θαυμάσιες ευκαιρίες για κοινωνικοποίηση.

Όμως πάνω από όλα η μουσική προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση που μπορεί να τη μοιραστεί με τους φίλους και την οικογένειά του.

Χαρά Ασημίνα: Σύντομο βιογραφικό

Η Χαρά Ασημίνα είναι μουσικοπαιδαγωγός. Απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών με σπουδές στο πιάνο και στα Ανώτερα Θεωρητικά. Έχει παρακολουθήσει ένα μεγάλο αριθμό μουσικοπαιδαγωγικών σεμιναρίων του συστήματος C.ORFF και εργαστηρίων μουσικοπαιδαγωγικής επιμόρφωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Υπήρξε μέλος σε ορχήστρα C.ORFF κρουστών ενηλίκων στην Αθήνα και μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας ''ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ'' όπου συμμετείχε ως μουσικός-ηθοποιός σε παιδικές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Μαθήτευσε στο διετές εργαστήρι υποκριτικής ''Κ.Θ.Ε.Θ''(Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης) με δασκάλους τον Β. Οικονόμου και Π. Ζηβαννό. 

Έχει εργαστεί ως μουσικοπαιδαγωγός και υπεύθυνη διδασκαλίας στην μουσική προπαιδεία σε παιδικούς σταθμούς και γνωστά ωδεία της Θεσσαλονίκης. Υλοποίησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας σε συνεργασία με τη Δραματική Σχολή του Α. Βουτσινά στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία 5 χρόνια οργανώνει το ''12ήμερο Εργαστήρι Σάμου''που απευθύνεται σε παιδιά 4-11 ετών με στόχο την καλλιτεχνική έκφραση μέσα από την τέχνη του θεάτρου και της μουσικής. Είναι μέλος της Ελληνικής ΄Ένωσης για την Μουσική Εκπαίδευση(Ε.Ε.Μ.Ε.)