AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Ιαν 2013

619 λαθρομετανάστες συνέλαβε το Λιμενικό στη Σάμο κατά το 2012

Φωτογραφία αρχείου

619 λαθρομετανάστες συνέλαβε το Λιμενικό στη Σάμο κατά το 2012, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής που ζήτησε και έλαβε το My Samos Blog.

Πιο αναλυτικά, οι συλλήψεις αυτές πραγματοποιήθηκαν σε 32 περιστατικά κατά τη διάρκεια του 2012. Στο ίδιο διάστημα συνελήφθησαν και τέσσερις διακινητές λαθρομεταναστών.

Το φαινόμενο εντάθηκε στο τέλος του έτους. Μόνο τον Δεκέμβριο του 2012 συνελήφθησαν από το Λιμενικό σε πέντε περιστατικά στη Σάμο 140 αλλοδαποί που εισήλθαν στη χώρα χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, ωστόσο δεν έγινε καμία σύλληψη διακινητή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έναν επίσης μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών συλλαμβάνει και η Ελληνική Αστυνομία. Όπως φαίνεται σε παλιότερη δημοσίευση του My Samos Blog κατά το διαστημα 1/8/2012 - 24/10/2012 η Ελληνική Αστυνομία είχε συλλάβει σχεδόν τον ίδιο αριθμό παράνομων μεταναστών με το Λιμενικό (170 συλλήψεις, έναντι 173 του Λιμενικού).

Το φαινόμενο της παράνομης εισόδου από τα μικρασιατικά παράλια στη Σάμο συνεχίζεται σε συχνή βάση και το 2013:

Σήμερα (21/1) το μεσημέρι συνελήφθησαν στο Λιμένα Βαθέος Σάμου από το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής άλλοι επτά αλλοδαποί οι οποίοι δεν διέθεταν ταξιδιωτικά έγγραφα.

Κατά δήλωσή τους, εισήλθαν παράνομα στη χώρα προερχόμενοι από τις απέναντι τουρκικές ακτές με φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο, η οποία καταστράφηκε κατά την αποβίβασή τους.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.