AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Ιαν 2013

Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου για τη δημοσίευση του Λ. Λιαρόπουλου στο facebook


Απάντηση στην πρόσφατη δημοσίευση που έκανε ο Λυκούργος Λιαρόπουλος στην προσωπική του σελίδα στο facebook περί ιατρών - μελών του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου δίνει με σημερινή του επιστολή ο Σύλλογος.

Το περιεχόμενο της επιστολής, το οποίο κοινοποιήθηκε σήμερα και στα Μ.Μ.Ε. ήταν το εξής:

"Κύριε Λιαρόπουλε,

Κατόπιν ανάγνωσης του περιεχομένου ανάρτησης  στο διαδίκτυο που δημοσιεύθηκε σε προσωπική σας ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) την 29-12-2012 με σχολιασμούς που αφορούν ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς μέλη του Συλλόγου μας και ειδικότερα περί σύστασης Συλλόγου από πλευράς τους, με σκοπό την αποφυγή σύναψης σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ και την εναρμόνιση του κόστους της ιατρικής επίσκεψης μεταξύ των μελών του, οφείλουμε να σας αναφέρουμε τα εξής:

1. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (Π.Ι.Σ.) το κορυφαίο όργανο εκπροσώπησης του ιατρικού κλάδου στη χώρα μας, έχει επανειλημμένως λάβει την απόφαση τόσο σε επίπεδο επανειλημμένων Γενικών Συνελεύσεων, όσο και σε επίπεδο Διοικητικού του Συμβουλίου, όχι απλώς να υποστηρίζει τους ιατρούς μέλη του οι οποίοι δεν επιθυμούν να συνάψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και να τους προτρέπει για αυτό.

2. Οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί της Σάμου ήταν και είναι ελεύθεροι να συνάψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Άλλωστε, μετά από σύντομο διάστημα από την έναρξη λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, υπάρχει ιατρός μέλος του Συλλόγου μας συμβεβλημένος με τον εν λόγω ασφαλιστικό φορέα. Επίσης, δεν έχουμε γίνει αποδέκτες οποιασδήποτε καταγγελίας από μέλος του Συλλόγου μας για παρεμπόδισή του από άλλα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου στην προσπάθειά του να συνάψει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Επιπροσθέτως, η υποχρεωτική σύμβαση των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών με το συγκεκριμένο ασφαλιστικό φορέα δεν γνωρίζουμε να υπαγορεύεται από κάποια διάταξη νόμου της Ελληνικής Πολιτείας.

3. Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου δεν έχει δεχθεί έως σήμερα καμία καταγγελία από οποιονδήποτε σχετικά με εναρμόνιση του κόστους της ιατρικής επίσκεψης μεταξύ των ελευθεροεπαγγελματιών συναδέλφων, πολύ δε περισσότερο δεν έχουν περιέλθει εις γνώση μας σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.

4. Διευκρινίζουμε ότι οι ασφαλισμένοι που απευθύνονται στο ΕΣΥ στη Σάμο, έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν όχι μόνο από τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Σάμου (όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα σας), αλλά και από τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ) στην πόλη της Σάμου, τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ) στην πόλη του Καρλοβάσου, το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου  και το σύνολο των Περιφερειακών Ιατρείων του νησιού.

5. Τέλος, σε ότι αφορά τις πολιτικού χαρακτήρα αναφορές που διατυπώνονται στην ιστοσελίδα σας και αφορούν ιατρό μέλος του Συλλόγου μας, σας ενημερώνουμε ότι ο σκοπός ύπαρξης και λειτουργίας του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου δεν ήταν ούτε και είναι πολιτικού χαρακτήρα.
"

Πηγή: ΣΑΜΙΑΚΟΝ ΒΗΜΑ