AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Ιαν 2013

Διαμαρτυρία του Δικηγορικού Συλλόγου για την πλημμυρίδα στην παραλιακή


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου με ανακοίνωσή του διαμαρτύρεται εντονότατα "προς κάθε κατεύθυνση και κάθε αρμόδιο" για το καθεστώς «ομηρείας», εγκατάλειψης και απομόνωσης στο οποίο έχει περιέλθει η πόλη της Σάμου εξαιτίας του φαινομένου της πλημμυρίδας.

Αναφέρει την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία τρία χρόνια που η παραλιακή λεωφόρος Θεμιστοκλή Σοφούλη από το ύψος της πλατείας Πυθαγόρα μέχρι και το ξενοδοχείο «ΣΑΜΟΣ» πλημμυρίζει με αποτέλεσμα τα νερά της θάλασσας ανακατεμένα με λύματα να εισέρχονται όχι μόνο εντός και των δύο λωρίδων κυκλοφορίας αλλά να λιμνάζουν ακριβώς μπροστά από εμπορικά καταστήματα, ταβέρνες, καφέ-μπαρ και ξενοδοχεία.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου επιρρίπτει ευθύνες στον δήμο, στην υγειονομική υπηρεσία αλλά και σε κάθε κρατικό φορέα που εμπλέκεται για την αδράνεια από πλευράς τους με συνέπεια τη ρύπανση , την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και κατ΄ επέκταση τη δημιουργία κινδύνων για τη δημόσια υγεία κατά παράβαση των προβλεπομένων και ισχυουσών διοικητικών και ποινικών διατάξεων.

«Η υπομονή, η καρτερικότητα και η αναμονή μας εξαντλήθηκε πια και θεωρούμε ότι η αδιαφορία, οι πλημμέλειες, τα λάθη και οι παραλείψεις όταν ανάγονται και αφορούν ύψιστα αγαθά, πρέπει να τιμωρούνται.

Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για το κατάντημα και την απαξίωση της πόλης μας η οποία αργοπεθαίνει. Φτάνουν πια οι υποσχέσεις, «οι αναπλάσεις της παραλιακής» , «τα ημίμετρα», και ο «ωχαδερφισμός», εδώ και τώρα λύσεις πριν καταστραφούμε όλοι μας
» καταλήγει η ανακοίνωση διαμαρτυρίας του δικηγορικού συλλόγου.

Πηγή: News Room ΚΕΡΔΟΣ