AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Ιαν 2013

Τρίωρη στάση εργασίας στο Νοσοκομείο Σάμου την Πέμπτη 17/1


Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Σάμου την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου από τις 12 ως τις 3 το μεσημέρι αντιδρώντας στα νέα μέτρα που υποβαθμίζουν, όπως αναφέρουν, την παροχή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας παροχής υγείας κυρίως μετά την απόφαση για συγχώνευση των Νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας.

Εξάλλου την ίδια ημέρα θα υπάρξει συγκέντρωση στον χώρο του αμφιθεάτρου του νοσοκομείου όπου θα μιλήσει για τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας, για εργασιακά θέματα και συνταξιοδοτικά ο γενικός σύμβουλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.) Γιάννης Αγγελάτος.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου μεταξύ άλλων ζητούν να μην συγχωνευθούν τα Νοσοκομεία Σάμου και Ικαρίας, να μην καταργηθεί καμία οργανική θέση, να μην υπάρχει μονήρης ειδικότητα και να χρηματοδοτηθούν άμεσα ο ΕΟΠΥΥ, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα νοσοκομεία πλήρως και επαρκώς από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τέλος ζητούν την άμεση και πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ που να καλύπτει όλο το νησί και λένε όχι στις εφεδρείες και στις απολύσεις.

Οι κινητοποιήσεις στο χώρο της υγείας κλιμακώνονται με την 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία στις 31 Ιανουαρίου 2013 που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Πηγή: "Κέρδος" online