AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Ιαν 2013

Συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε.


Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου συγκαλεί η Ε.Λ.Μ.Ε. Σάμου.

Η Ε.Λ.Μ.Ε. λέει «όχι στην ενοποίηση των περιοχών μετάθεσης, στην εργασιακή συντριβή των εκπαιδευτικών και τη διάλυση του δημόσιου δωρεάν σχολείου». Αφορμή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, είναι το γεγονός πως «μέσα στις διακοπές το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε και ανακοίνωσε την ενοποίηση των περιοχών μετάθεσης έτσι ώστε για το σύνολο σχεδόν της χώρας κάθε νομός να θεωρείται μία περιοχή μετάθεσης. Σε αυτά τα πλαίσια ολόκληρο το νησί της Σάμου είναι πλέον μία περιφέρεια (Α΄ Σάμου).

Προφανής αρνητική συνέπεια αυτής της απόφασης είναι ότι η συμπλήρωση ωραρίου του κάθε συναδέλφου θα μπορεί να γίνεται με τη διάθεσή του σε οποιοδήποτε σχολείο του νησιού και εννοείται χωρίς αποζημίωση για τα έξοδα της μετακίνησής του! Η διαμόρφωση καθεστώτος μόνιμης εργασιακής ανασφάλειας και περιπλάνησης, η δημιουργία ανισοτήτων μεταξύ των εκπαιδευτικών και η πολλαπλή διαίρεσή τους αποτελούν κεντρικά στοιχεία της πολιτικής της κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΔΗΜ.ΑΡ. Αυτό γίνεται φανερό αν λάβουμε υπόψη μας το υπάρχον νομικό οπλοστάσιο του Υπουργείου  (ν. 3848/10 και ν. 4093/12-3ο μνημόνιο), αλλά και τα επικείμενα νέα μέτρα : συμπτύξεις τμημάτων, κλείσιμο σχολείων, αύξηση διδακτικού ωραρίου, αξιολόγηση. Με το συνδυασμό όλων αυτών γίνεται φανερό πως το Υπουργείο σχεδιάζει να εξαφανίσει τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία, ενώ ταυτόχρονα έχει αναγγείλει το μηδενισμό διορισμών μονίμων και τη μείωση κατά 87% των αναπληρωτών την επόμενη σχολική χρονιά! Επιβάλλει «για πάντα» την εξαθλίωση και καθεστώς φόβου και υποταγής στους εκπαιδευτικούς.

Για αυτόν εξάλλου τον στόχο χρησιμοποιείται ήδη το περίφημο «εντέλλεσθε» με το οποίο τίθεται «αυτοδίκαια» σε αργία-διαθεσιμότητα και προς απόλυση  όποιος συνάδελφος έχει «ανάρμοστη» (!!) συμπεριφορά. Και για να προϊδεάσει ως πού μπορεί να φτάσει η βαρβαρότητα της εποχής των Μνημονίων, το Υπουργείο αποφάσισε την απόλυση (προς το παρόν μόνο των αναπληρωτών) ασθενών ή εγκύων συναδέλφων όταν συμπληρώνουν 15 μέρες αναρρωτικής άδειας!

Η ανάγκη να ξεπεράσουμε την αδράνεια και τη διαχείριση των αγωνιών μας ο καθένας μόνος του είναι παραπάνω από φανερή. Η ανάγκη να συζητήσουμε όλοι μαζί, να κυριαρχήσει η συλλογική στάση και η μαζική αντίσταση  είναι η πιο αληθινή, είναι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή μα
ς».