AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

31 Ιαν 2013

Οι υγρότοποι της Σάμου στον κατάλογο "Υγροτόπιο" της WWF Ελλάς

Ο Υγρότοπος Λιμνοδεξαμενής Μυτιληνιών Σάμου (Ρόγγια). Φωτογραφία από τον ιστότοπο "Υγροτόπιο" της WWF Ελλάς

Δεκατρείς υγρότοποι της Σάμου περιλαμβάνονται στον λεπτομερέστατο κατάλογο νησιωτικών υγρότοπων με τίτλο "Υγροτόπιο" που δημοσίευσε o μη κυβερνητικός οργανισμός για την διατήρηση, έρευνα και αποκατάσταση του περιβάλλοντος, WWF Ελλάς.

Στον κατάλογο αυτό δημοσιεύεται ένας εντυπωσιακός αριθμός πληροφοριών για τους εξής υγρότοπους της Σάμου:


Για κάθε έναν από τους υγροτόπους αυτούς παρέχονται πολύτιμα και πολλές φορές αδημοσίευτα στοιχεία, τα οποία κατατάσσονται στις ακόλουθες κατηγορίες:

- Γεωγραφικά στοιχεία
- Θεμελιώδη στοιχεία
- Καθεστώτα προστασίας
- Άλλοι χαρακτηρισμοί
- Κατάσταση υγροτόπου
- Ιδιοκτησιακό καθεστώς
- Αξίες υγρότοπου
- Δραστηριότητες στον υγρότοπο
- Δραστηριότητες στη λεκάνη απορροής
- Επιπτώσεις
- Τύποι οικότοπων
- Τύποι υγρότοπων κατά Ramsar
- Τύποι βλάστησης
- Χλωρίδα
- Πανίδα
- Βιβλιογραφία
- Φωτογραφίες

Πληροφορίες για το διαδικτυακό τόπο "Υγροτόπιο"

803 υγρότοποι, 75 νησιά, 9 χρόνια δουλειάς, χιλιάδες φωτογραφίες, 104.000 στρέμματα υγροτοπικών εκτάσεων, τεράστιος όγκος γεωγραφικής και όχι μόνο πληροφορίας σε ένα μόνο κλικ!

Αυτό είναι το Υγροτόπιο, ο νέος διαδικτυακός τόπος του WWF Ελλάς που αποσκοπεί στην ενημέρωση και παροχή περιβαλλοντικής πληροφορίας, σχετικά με τους νησιωτικούς υγρότοπους. Μέσα από μία δυναμική βάση δεδομένων, ο χρήστης έχει πλέον τη δυνατότητα για ένα διαδικτυακό ταξίδι στα νησιά της χώρας μας και πιο συγκεκριμένα, στα πλέον απειλούμενα οικοσυστήματά τους, τους υγρότοπους. Έτσι, όλοι οι πολίτες αλλά και ειδικότερα όσοι ασχολούνται με την εκπαίδευση, την έρευνα, την προστασία και τη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος της Ελλάδας, αποκτούν ένα χρήσιμο εργαλείο πληροφορίας για τα οικολογικά αυτά διαμάντια, εμπλουτισμένο με στατιστικά, γεωγραφικά και άλλα δεδομένα, χαρτογραφικές απεικονίσεις, καθώς και αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες.