AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Ιαν 2013

Διαμαρτυρία της Αντιπεριφέρειας Σάμου για τα δρομολόγια της NEL Lines


Ανοιχτή επιστολή με θέμα τα νέα δρομολόγια της NEL Lines από και προς Σάμο απέστειλε στον υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου Κώστα Μουσουρούλη ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους.

Στην επιστολή αυτή η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σάμου, όπως διαμορφώνεται μετά τις πρόσφατες τροποποιήσεις δρομολογίων της NEL Lines, χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά ανεπαρκής για το νησί. Επίσης, εκφράζεται η αγανάκτηση των πολιτών, του εμπορικού κόσμου και όλων των τοπικών αρχών για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η Σάμος από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου όσον αφορά το σχεδιασμό της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με τον Πειραιά.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή που εστάλη από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου:
       
"Κύριε Υπουργέ,
  
      Την 23η Ιανουαρίου κοινοποιήθηκε από τη ναυτιλιακή εταιρεία NEL LINES πρόγραμμα δρομολογίων πλοίων, που αναλαμβάνουν την εξυπηρέτηση των νησιών Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων.
     Το προαναφερόμενο εγκεκριμένο από το Υπουργείο σας πρόγραμμα δρομολογίων, δυστυχώς μόνο κατ΄ ευφημισμό μπορεί να χαρακτηρισθεί πρόγραμμα που εξυπηρετεί τα νησιά μας.
     Με ένα και μοναδικό πλοίο με προσέγγιση στο τελευταίο, τριήμερο κάθε εβδομάδας στα νησιά μας, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί την εμπορική και μεταφορική κίνηση από και προς τον Πειραιά αλλά αντιθέτως διαταράσσει όλη την οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής μας.
     Οι πολίτες, ο εμπορικός κόσμος της Σάμου, οι μεταφορικές εταιρείες και οι τοπικές αρχές διαμαρτύρονται, για την έγκριση τέτοιου είδους προγραμμάτων πλόων που δεν έχουν καμία σχέση με τις εξαγγελίες εκ μέρους σας και τις διατυπωμένες προθέσεις σας, σχετικά με την αναδιάρθρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών για την καθημερινή εξυπηρέτηση  των νησιών μας .
    Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποδεικνύει την προχειρότητα σχεδιασμού που εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των ναυτιλιακών εταιρειών καθότι για άλλη μία φορά τα νησιά  μας,  αντιμετωπίζονται μόνο σαν συντελεστές και παράμετροι της επιδοματικής πολιτικής.
         
                Κύριε Υπουργέ,     
    Συνέπεια της έγκρισης του προαναφερόμενου προγράμματος είναι να εναπομένει επί  της ουσίας αποκλειστικά μία και μισή εργάσιμη ημέρα για τη διακίνηση των εμπορευμάτων στην τοπική αγορά, χρόνος ταυτόσημος και για την  εξυπηρέτηση των πολιτών από τα εμπορικά καταστήματα.
    Συνέπεια της έγκρισης του προαναφερόμενου προγράμματος είναι επί της ουσίας, σε κάθε δρομολόγιο  η επιβίβαση τουλάχιστον ενός  φορτηγού από κάθε μεταφορική εταιρεία η οποία έχει αναλάβει συγκεκριμένες υποχρεώσεις μεταφοράς τροφίμων και άλλων αγαθών.
    Συνέπεια της έγκρισης του προαναφερόμενου δρομολογίου είναι, να μην έχουν τα νησιά μας για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων, ακτοπλοϊκή σύνδεση ύστερα από περίπτωση απαγορευτικού πλόων.
    Συνέπεια της έγκρισης του προαναφερόμενου δρομολογίου είναι,  ότι σε περίπτωση βλάβης του μοναδικού αεικίνητου πλοίου κατά το  κοινοποιηθέν πρόγραμμα, είναι να  παραμείνουν τα νησιά μας χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση. 
   Τα παραπάνω απηχούν τις κοινές απόψεις των κ.κ. Δημάρχων των νησιών μας, του Προέδρου του Επιμελητηρίου, των Προέδρων όλων των Εμπορικών Συλλόγων και των Περιφερειακών Συμβούλων που συμμετείχαν σε σύσκεψη στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Σάμου.
   Τέλος επισημαίνουμε για άλλη μία φορά ότι οι ενέργειες των κεντρικών υπηρεσιών  του Υπουργείου σας, σχεδιάζουν και εκτελούν προγράμματα πλόων, ερήμην των τοπικών φορέων και του κοινωνικού συνόλου των νησιών μας.  

      Με ιδιαίτερη τιμή,

                                                                                                      Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ 



                                                                                              ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΟΥΣ
"