AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Ιαν 2013

Συνεργασία της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος με τη Βιβλιοθήκη Σάμου


Στην Αθήνα, την Τετάρτη 16/1/2013, στην έδρα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, υπεγράφη από την Αν. Γενική Διευθύντρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος Αντωνία Αράχωβα και τον Διευθυντή της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Σάμου Εμμανουήλ Πυργιώτη "Σύμφωνο Συνεργασίας" μεταξύ των δύο Βιβλιοθηκών.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη είναι η σπουδαιότερη και σημαντικότερη βιβλιοθήκη της χώρας μας με παγκόσμια εμβέλεια και διεθνείς συνεργασίες με βιβλιοθήκες άλλων χωρών και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πνευματικά και πολιτιστικά ιδρύματα της Ελλάδας.

Το παρόν Σύμφωνο, το οποίο είναι το πρώτο που υπογράφεται ανάμεσα στην Εθνική και σε μία δημόσια βιβλιοθήκη της ελληνικής περιφέρειας, προβλέπει ανταλλαγές εκδόσεων, καταλόγων, εμπειρίας, γνώσης και επαγγελματιών, υλοποίηση κοινών προγραμμάτων, εκθέσεις, εκδόσεις, σεμινάρια, έργα και εκδηλώσεις που αμοιβαίως ωφελούν και τις δύο βιβλιοθήκες, καθώς και τον Πολιτισμό και τις Επιστήμες.

Η Βιβλιοθήκη Σάμου, με τη βοήθεια της Εθνικής Βιβλιοθήκης, θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες που προσφέρει στο φιλαναγνωστικό κοινό, την εκπαιδευτική κοινότητα και τους πνευματικούς ανθρώπους της Σάμου, θα οργανώσει καλύτερα τις συλλογές της, καθώς και θα αποκαταστήσει και θα συντηρήσει τα παλαιά της βιβλία.

Εδώ και ένα χρόνο στα πλαίσια της προετοιμασίας του Συμφώνου Συνεργασίας η Εθνική Βιβλιοθήκη πρόσφερε έναν μεγάλο αριθμό βιβλίων στη Βιβλιοθήκη Σάμου τα οποία εμπλούτισαν τις συλλογές της.