AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Ιαν 2013

Οι συναντήσεις Βορίδη και Κεφαλογιάννη με φορείς της Σάμου

Από τη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης των Μάκη Βορίδη, Βουλευτή Αττικής και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. και Γιάννη Κεφαλογιάννη, Βουλευτή Ρεθύμνου και κοινοβουλευτικού υπευθύνου για την Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟ.Δ.Ε. Σάμου πραγματοποιήθηκε πλήθος συναντήσεων με θεσμικούς φορείς αλλά και εκπροσώπους φορέων.

Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν προκειμένου οι βουλευτές της Ν.Δ. να ενημερωθούν για τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των νησιών μας.

Θεσμικοί φορείς

1.    Επίσκεψη στο Δημαρχείο Σάμου. Οι δύο βουλευτές μαζί με κλιμάκιο της ΝΟ.Δ.Ε. αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του Δημαρχείου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο, Στέλιο Θάνο, με τον οποίο συζήτησαν την πορεία των έργων του Ε.Σ.Π.Α στο Δήμο Σάμου και την προοπτική της γρήγορης επανεκκίνησης αυτών με στόχο την ταχύτερη ολοκλήρωσή τους. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ανέφερε ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος όπως το θέμα του βιολογικού και του φαινομένου της πλημμυρίδας και ανέλυσε της προσπάθειες που καταβάλλονται από μέρους του για την επίλυσή τους.

Στο γραφείο του Δημάρχου Στέλιου Θάνου
 

2.    Επίσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, με τον οποίο συζητήθηκαν τα ιδιαιτέρα προβλήματα του Νομού μας, όπως το ακτοπλοϊκό, το θέμα των σφαγείων και των ελαιοτριβείων και το θέμα της μεταφοράς των μαθητών. Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε και στην νησιωτικότητα η οποία οφείλει κάθε φορά να αποτελεί σημείο αναφοράς στη λήψη αποφάσεων και στην ψήφιση νόμων που επηρεάζουν την ζωή των νησιωτών.

3.    Επίσκεψη στο γραφείο του Αστυνομικού Διευθυντή Σάμου, Δημήτρη Χιώτελλη, όπου υπήρξε ενημέρωση για τις πρόσφατες σοβαρές επιτυχίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου κατά του οργανωμένου εγκλήματος τόσο στον χώρο της διακίνησης ναρκωτικών όσο και σε αυτόν της λαθραίας μετακίνησης μεταναστών. Από την πλευρά των Βουλευτών τονίστηκε πως η πολιτική βούληση σε συνδυασμό με την επιχειρησιακή ετοιμότητα και επάρκεια των αστυνομικών δυνάμεων είναι σίγουρο πως θα αποδώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα για την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που είναι η εφαρμογή των νόμων με στόχο το αίσθημα ασφάλειας

Με τον αστυνομικό διευθυντή Δημήτρη Χιωτέλλη


Συζητήσεις που έγιναν με Εκπρόσωπους φορέων

1.    Με τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Σ.Σ., Βαγγέλη Χαριλάου, και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης για τα ιδιαίτερα προβλήματα της Ε.Ο.Σ.Σ.
2.    Με εργαζόμενους του Νοσοκομείου Σάμου σχετικά με τις λειτουργικές αδυναμίες που παρατηρούνται.
3.    Με εργαζόμενους στις ΔΟΥ σχετικά με τις συγχωνεύσεις αλλά και το φορολογικό νομοσχέδιο.
4.    Με οδηγούς ταξί της πρωτεύουσας του νομού σχετικά με τις ιδιαίτερες δυσκολίες του κλάδου στην νησιωτική Ελλάδα.
5.    Με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Σάμου, Γιώργο Κυριαζή, σχετικά με τις αποπληρωμές των δανείων και τις ρυθμίσεις αυτών αλλά και άλλα θέματα του κλάδου των Μικρών Επιχειρήσεων, ο οποίος αποτελεί και την συντριπτική πλειοψηφία του «επιχειρείν» στο νομό μας.