AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Ιαν 2013

Υπό σκοτάδι η επείγουσα διακομιδή ασθενούς στον Όρμο Μαραθοκάμπου


Σε συνθήκες απόλυτου σκότους, ανέμους εντάσεως 6-7 μποφώρ και με τον φάρο στο λιμάνι του Όρμου Μαραθοκάμπου να τον «έχει πάρει ο καιρός» κατάφερε ο καπετάνιος Λευτέρης Κοτταράς του πλοιαρίου «Σπυριδούλα» να πλαγιοδετήσει, προκειμένου να αποβιβαστεί 54χρονος ασθενής από τους Φούρνους που είχε πέσει σε κώμα! 

Αυτά συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής 27 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια διακομιδής του ασθενούς από το νησιωτικό σύμπλεγμα στο Νοσοκομείο της Σάμου, συνοδεία του αγροτικού γιατρού Φούρνων.

"Ταξιδεύαμε με "καιρό" και ο ασθενής είχε πέσει σε κώμα...
" σημείωσε ο καπετάνιος, μιλώντας στη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Ικαρίου ("Ράδιο Σάμος 102 fm").  "Δεν βλέπαμε τίποτα, αλλά ευτυχώς τα ξέρω καλά τα "νερά" κι έτσι μπορέσαμε να πλαγιοδετήσουμε, παρά τα μπλόκια που δυσκόλευαν πολύ να πλησιάσουμε στο λιμάνι, αλλά και να κατεβάσουμε τον ασθενή με το φορείο..."

Η εφημερεύουσα γιατρός Μίνα Αμυρσώνη, που ανέμενε να παραλάβει τον ασθενή, επισήμανε την επικινδυνότητα να πέσει το ασθενοφόρο στο λιμάνι, καθώς ο οδηγός του έκανε όπισθεν στη στενή προβλήτα του Όρμου υπό συνθήκες απόλυτου σκότους!

"Δεν υπήρχε ούτε ένα φως στο λιμάνι... όλες οι λάμπες σβηστές... ενώ στην κατασκήνωση του Αγίου Κωνσταντίνου, μένουν αναμμένες όλη νύχτα..." είπε η γιατρός, εξαίροντας τις ικανότητες του οδηγού του ασθενοφόρου.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Μαραθοκάμπου Δημήτρης Βολακάκης, είπε πως επρόκειτο για βλάβη που σημειώθηκε στον πίνακα ηλεκτροδότησης του λιμανιού του Όρμου, από πτώση κεραυνού, κατά τη διάρκεια της τελευταίας καταιγίδας.

"Δεν οφείλεται σε πολιτική λιτότητας του δήμου..." είπε ο κ. Βολακάκης. "Δεν υπάγεται η ηλεκτροδότηση του λιμανιού στις αρμοδιότητές μας, καθώς είναι περιοχή ευθύνης του λιμενικού ταμείου. Ωστόσο, ο ηλεκτρολόγος του δήμου προέβη σε προμήθεια του σχετικού ανταλλακτικού και η βλάβη θα αποκατασταθεί άμεσα..." είπε ο κ. Βολακάκης.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μανώλης Μαυρέλος, είπε πως έχει δωθεί επίσης εντολή με διαδικασίες κατεπείγοντος, ώστε να τοποθετηθεί νέος φάρος στο λιμάνι του Όρμου.

Όταν κινδυνεύουν κατ' αυτόν τον τρόπο ανθρώπινες ζωές, αποφάσεις υπουργείων μιλούν μόνο για "συγχωνεύσεις νοσοκομείων" και περικοπές στην περίθαλψη...

Της δημοσιογράφου Μαργαρίτας Ικαρίου