AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Ιαν 2013

Απορρίφθηκε τελικά η αποδρομολόγηση του πλοίου "Θεόφιλος"


Απέρριψε τελικά η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής το αίτημα της εταιρείας NEL Lines για αποδρομολόγηση του πλοίου "Θεόφιλος", καθώς η πρόταση αντικατάστασης των δρομολογίων της εταιρείας δεν καλύπτει τις συμβατικές υποχρεώσεις των γραμμών δημοσίου συμφέροντος. 

«Το Υπουργείο είχε από την Παρασκευή ενημερώσει την εταιρία ότι δεν μπορεί να δεχτεί την πρότασή της για αντικατάσταση του πλοίου Θεόφιλος από τα πλοία Μυτιλήνη και Ταξιάρχης, καθώς μειώνονται από τρεις σε δύο οι προσεγγίσεις και συνδέσεις των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου με τη Βόρειο Ελλάδα» τόνισε στην Ε.ΡΑ. Αιγαίου ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Σπιλάνης.

«Η εταιρία δεν έκανε βελτιωτική πρόταση και έτσι δε μπορούμε να εγκρίνουμε το αίτημα αποδρομολόγησης. Κατανοώ τη δύσκολη οικονομική συγκυρία αλλά δε μπορώ να δεχτώ να κοπούν οι άγονες γραμμές, οι εταιρίες που υπογράφουν τις συμβάσεις οφείλουν να το γνωρίζουν και να μην αφήνουν έκθετους τους νησιώτες. Η εταιρία δικαιούται να αποδρομολογήσει το πλοίο για την ετήσια ακινησία του, ικανοποιώντας όμως με άλλα πλοία τις συμβατικές της υποχρεώσεις».

Την ίδια ώρα η εταιρία έχει ήδη κινητοποιήσει το πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά από τις 18 Ιανουαρίου αφήνοντας ακάλυπτη τη γραμμή. Ο δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής ζητά να υπάρξουν οι απαραίτητες λύσεις για την εξυπηρέτηση των γραμμών που συνδέουν τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο με τα άλλα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα. «Πιστεύουμε ότι η εταιρία θα υποχρεωθεί να τηρήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις», δήλωσε στην Ε.ΡΑ. Αιγαίου ο κ. Χατζηδιαμαντής.

Πηγή: ert.gr