AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Ιαν 2013

Ερώτηση Κουίκ για τα αεροπορικά εισιτήρια στο Βόρειο Αιγαίο


Το θέμα της ακριβής τιμής των αεροπορικών εισιτηρίων από και προς Σάμο και τα άλλα γειτονικά νησιά φέρνει στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, που ζητά την παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού.

Σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο κ. Κουίκ στηλιτεύει την αδυναμία γρήγορης μετακίνησης στην οποία έχουν περιέλθει οι κάτοικοι όλων των νησιών του Βορείου Αιγαίου, «εξαιτίας της μονοπωλιακής λογικής των αεροπορικών εταιριών που ορίζουν υψηλότατες και εξωπραγματικές τιμές στα εισιτήρια».

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, σε Σάμο, Χίο, Λήμνο και Μυτιλήνη «οι τιμές προς Αθήνα μετ' επιστροφής ξεκινούν από 160 ευρώ και φθάνουν στο αστρονομικό ποσό των 340 ευρώ, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι, προκειμένου να αποφύγουν το απαγορευτικό αυτό κόστος, να προτιμούν να πηγαίνουν με τα καραβάκια στη γειτονική Τουρκία και από κει να πετούν από το αεροδρόμιο της Σμύρνης είτε προς την Αθήνα με τα μισά λεφτά, είτε προς την Ευρώπη και τους άλλους προορισμούς του εξωτερικού!».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης: