AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Απρ 2013

Κύμα τουριστών από την Τουρκία αναμένεται φέτος στη Σάμο


Πολύ θετικά υποδέχτηκαν τα τουρκικά τουριστικά πρακτορεία αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της γειτονικής χώρας την απόφαση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών να διευκολύνει κατά πολύ τη διαδικασία έκδοσης βίζας για ταξίδια από την Τουρκία στη Σάμο, τη Λέσβο, τη Χίο, την Κω και τη Ρόδο, με παράλληλη σημαντική μείωση στην τιμή της βίζας.

Μετά από αυτή την απόφαση αναμένεται φέτος μεγάλη αύξηση στις αφίξεις τουριστών από την Τουρκία (Τούρκων ή άλλων εθνικοτήτων) στη Σάμο και τα υπόλοιπα τέσσερα νησιά.

Από χθες διαβάσατε στο My Samos Blog αναλυτικές πληροφορίες για τις αλλαγές που έρχονται από τη Μεγάλη Δευτέρα στην χορήγηση τουριστικής βίζας για ταξίδια από την γειτονική χώρα προς την Ελλάδα, για ταξίδια έως τις 31/10.

"Οι ενέργειες της Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφορικά με τις διευκολύνσεις θεώρησης τελικά απέδωσαν θετικό αποτέλεσμα", γράφει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, με τον τίτλο «Εύκολη είσοδος στα γειτονικά νησιά». "Οι διευκολύνσεις θεώρησης, οι οποίες πέρυσι ξεκίνησαν τον Ιούλιο και συνεχίστηκαν επί τρεις μήνες, έγινε τώρα γνωστό πως θα εφαρμοστούν μεταξύ 30 Απριλίου και 31 Οκτωβρίου", αναφέρει στο ρεπορτάζ της. "Θα είναι επαρκές", γράφει, "όσοι επιθυμούν να μεταβούν από την Αλικαρνασσό στην Κω, στη Ρόδο, στη Σάμο, στη Λέσβο και στη Χίο, να αποτείνονται από 3 μέρες πριν στις εταιρείες Ferry Boat".

Ποια έγγραφα χρειάζονται


Ο Διευθυντής των γραφείων τουριστικής εταιρείας ταξιδίων στην Αλικαρνασσό, Ερντίντς Τεκελί, είπε ότι άρχισε να χορηγείται θεώρηση, με την οποία θα μπορούν οι ταξιδιώτες να μένουν επί 15 μέρες με μία είσοδο. "Οι Τούρκοι και ξένοι τουρίστες", όπως είπε, "αντί από τα Προξενεία, τώρα πλέον, θα μπορούν να παίρνουν θεώρηση από τις λιμενικές εισόδους στα ελληνικά νησιά. Όμως, πολίτες πολλών χωρών, μεταξύ των οποίων η Τουρκία, η Ρωσία, η Ουκρανία, η Λευκορωσία, η Ιορδανία και το Ιράν, για να μην έρχονται οι πολίτες τους σε δύσκολη θέση στα απέναντι λιμάνια, θα πρέπει από 3 μέρες πριν να δίνουν στην εταιρεία φωτοτυπία της σελίδας με τη φωτογραφία του διαβατηρίου, εισιτήριο μετ’ επιστροφής με το πλοίο, 2 φωτογραφίες ταυτότητας, συμπληρωμένο το έντυπο για την ελληνική θεώρηση, την κράτηση στο ξενοδοχείο και το αντίτιμο της θεώρησης".

Για «γαλάζια περιοδεία» κάνει λόγο η τουρκική εφημερίδα "Vatan"

Εξάλλου η τουρκική εφημερίδα Vatan, με τον τίτλο «Η κατεύθυνση της γαλάζιας περιοδείας στράφηκε προς τα ελληνικά νησιά», γράφει ότι "άρχισε στην Αλικαρνασσό η περίοδος της «γαλάζιας περιοδείας»". Όπως δήλωσε ο αρμόδιος του Επιμελητηρίου Θαλάσσιου Εμπορίου, κ. Αρίφ Γιλμάζ, "τώρα η κατεύθυνση της «γαλάζιας περιοδείας» στρέφεται λίγο περισσότερο προς τα ελληνικά νησιά".

Πηγή: OnAlert.gr

 

Η δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου σχετικά με τη βίζα

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Αθανάσιος Γιακαλής, χαιρετίζει και αυτός την πρόσφατη αλλαγή στη διαδικασία χορήγησης τουριστικής βίζας για ταξίδια από την Τουρκία προς τα πέντε μεγαλύτερα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αναφέροντας σε χαρακτηριστική του δήλωση τα εξής:

«Θεωρώ ότι μετά από τις προσπάθειες ετών, των φορέων του τουρισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιτυγχάνεται κατά την τελευταία διετία η ουσιαστική απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών εισόδου και παραμονής των Τούρκων επισκεπτών μας στα νησιά μας. Με τη μείωση δε και του κόστους της έκδοσης της βίζας που επετεύχθη, δικαίως δημιουργείται η προσδοκία για μεγάλη αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τα απέναντι τουρκικά παράλια το καλοκαίρι που μας έρχεται. Σε μία περίοδο κρίσης, ο τουρισμός δύναται να δώσει σημαντική ανάσα στην οικονομία των νησιών μας και πιστεύω ότι στο μέλλον μπορούμε να επιτύχουμε ακόμη καλύτερες προϋποθέσεις για τους εν δυνάμει επισκέπτες μας από την Τουρκία».