AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Απρ 2013

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: "Σκούπα" στα Λεμονάκια


Το Σάββατο το πρωί ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου συμμετείχε στον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας "Λεμονάκια" στο Κοκκάρι.

Τέσσερις αυτοδύτες, με τη βοήθεια ενός καγιάκ στην επιφάνεια, καθάρισαν το βυθό της παραλίας, του Κάβου και του Κάτεργου.

Όταν έφτασαν στις 10:00 π.μ. οι εθελοντές αντιμετώπισαν μια παραλία στην κυριολεξία καλυμμένη από πλαστικές σακούλες, τις οποίες μάζεψαν με υπομονή και επιμονή επτά ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι του χωριού. Ο βυθός ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Όμως μέσα σε μια ώρα κατάδυσης σε μικρά βάθη, υπό ιδανικές συνθήκες, οι αυτοδύτες ανέσυραν 10 μεγάλους διάτρητους σάκους με πεταμένα είδη αλιείας, γυάλινα και πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών, ρουχισμό, πολλούς σωλήνες, λαμαρίνες και ελαστικά αυτοκινήτων.

Το μεγάλο πεταμένο δίχτυ, ή "δίχτυ φάντασμα" όπως αποκαλείται, όταν ανασύρθηκε ήταν γεμάτο με μικρά ζωντανά ακόμα ψάρια τα οποία ελευθέρωσαν οι αυτοδύτες και τα επέστρεψαν στη θάλασσα. Τα σκουπίδια μετέφεραν οι εθελοντές στους κάδους που υπάρχουν πάνω στο λόφο του ανατολικού Τεπέ, εφόσον δεν υπήρχε πρόσβαση για αυτοκίνητα αλλά ούτε καν ένας κάδος στη παραλία.

Η δράση των αυτοδυτών έγινε στο πλαίσιο του εθελοντικού καθαρισμού που οργάνωσαν οι κάτοικοι του χωριού, μετά από συνεννόηση με το Δημοτικό Σχολείο και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.










ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΔΥΤΩΝ ΣΑΜΟΥ/ FACEBOOK