AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Απρ 2013

Η επίσκεψη του βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανού στη Σάμο


Διήμερη επίσκεψη στη Σάμο πραγματοποίησε τη Δευτέρα και την Τρίτη ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς  Γρηγόρης Ψαριανός.

Επισκεπτόμενος την πληγείσα από την πρόσφατη πλημμύρα περιοχή του Ηραίου ενημερώθηκε από κατοίκους ότι αυτοί δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί για τις μεγάλες ζημιές στις επιχειρήσεις και τις κατοικίες τους, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων για άμεση καταβολή βοηθήματος.

Τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου ζήτησαν διατήρηση του μειωμένου Φ.Π.Α στα νησιά, αλλαγή του ωραρίου των καταστημάτων το καλοκαίρι στο Βαθύ  ως τουριστικού προορισμού, βελτίωση των συγκοινωνιών που αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την επίσκεψη τουριστών ενώ του μετέφεραν το αίτημα να υπαχθούν και οι έμποροι στη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. 
Αναφερόμενος το βράδυ της Δευτέρας σε ομιλία του στη συνεργασία των τριών κομμάτων και την συγκυβέρνηση είπε ότι ήταν επιτακτική ανάγκη για να μπουν τα θεμέλια για ένα γερό ευρωπαϊκό κράτος. «Είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα χρονικά η κυβέρνηση συνεργασίας γιατί δεν έχουμε κουλτούρα συνεργασίας» είπε χαρακτηριστικά. Επίσης αναφέρθηκε στην κακή διαχείριση που έχει γίνει στην Ελλάδα από όλους τα προηγούμενα χρόνια όσον αφορά την διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων χωρίς να γίνουν πολλά αναπτυξιακά έργα και χωρίς καθόλου διαφάνεια. 
«Τα δυσκολότερα πέρασαν, αρκεί να γίνουν και οι μεταρρυθμίσεις οι οποίες αν είχαν εφαρμοστεί νωρίτερα και πριν μας τις επιβάλλουν δεν θα χρειαζόμασταν μνημόνια. Διανύουμε την δυσκολότερη περίοδο των τελευταίων  100 χρόνων ως προς τη διαχείριση της ζωής μας και της πολιτικής. Χρειάζεται άμεσα συνταγματική αναθεώρηση» είπε μεταξύ άλλων υπερασπιζόμενος τις αποφάσεις που έχουν παρθεί ώστε η Χώρα να παραμείνει εντός Ευρωζώνης. Την Τρίτη ο βουλευτής είχε επαφές με εκπροσώπους φορέων.

Πηγή: ert.gr