AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Απρ 2013

Συμβολική κατάληψη στο πρώην Δημαρχείο Καρλοβάσου για το θέμα της υγείας


Σε συμβολική τρίωρη κατάληψη των υπηρεσιών της Δημοτικής Ενότητας Καρλοβάσου προχώρησαν από τις 9 το πρωί της Πέμπτης 24 φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Καρλοβάσου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των παροχών υγείας σε ολόκληρο το νησί.

Αντιπροσωπεία των φορέων συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Καρλοβάσου και υπεύθυνο του Δήμου Σάμου για τα θέματα της Υγείας στο νησί, Μανώλη Ματθαίου. Του επέδωσε ψήφισμα που εγκρίθηκε στη συγκέντρωση της 5ης Απριλίου στην πλατεία Καρλοβάσου, στο οποίο αναφέρονται διεξοδικά τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής, προκειμένου να προωθηθούν έγκαιρα ικανοποιητικές λύσεις στα κρίσιμα και ζωτικής σημασίας προβλήματα του τομέα της Υγείας.

Η αντιπροσωπεία ζήτησε από τον Αντιδήμαρχο να φέρει το ψήφισμα στο Τοπικό Συμβούλιο, αλλά και το συμβολικό διήμερο κλείσιμο των υπηρεσιών της Δημοτικής Ενότητας, προκειμένου να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσεων.

Ο κ. Ματθαίου αναγνώρισε τη σοβαρή υποβάθμιση και συρρίκνωση των υπηρεσιών Υγείας στην περιοχή και δήλωσε ότι θα υποστηρίξει το ψήφισμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί συνολικά το ζήτημα της Υγείας στη Σάμο.

Οι φορείς θα παρευρεθούν και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου, όπου θα εκφράσουν τις απόψεις και την αγωνία όλων των κατοίκων του νησιού για το τόσο σοβαρό αυτό θέμα.