AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Αυγ 2019

ΒΙΝΤΕΟ: Οι δηλώσεις του πατέρα του Ν. Μαθιού, του φίλου του και του καρδιολόγου


Ο πατέρας του άτυχου 20χρονου Νίκου Μαθιού, Μανώλης, μίλησε στην τηλεόραση του Antenna για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ο γιος του, ενώ σχολίασε και τις ελλείψεις των υποδομών υγείας στη Σάμο που δεν βοήθησαν στην διάσωση του παιδιού του.

Ο Μανώλης Μαθιός περιέγραψε τις δραματικές στιγμές. Όπως είπε, το Κέντρο Υγείας στο Καρλόβασι δεν έχει πλήρωμα για το ασθενοφόρο κι έτσι ο Νίκος Μαθιός έπρεπε να περιμένει το ασθενοφόρο να φτάσει από την πρωτεύουσα της Σάμου, το Βαθύ, στην άλλη πλευρά του νησιού. 

Γιατροί έσπευσαν στον νεαρό, αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν πολλά πράγματα, καθώς η κατάστασή του απαιτούσε να διασωληνωθεί άμεσα και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Παράλληλα ο Μανώλης Μαθιός περιγράφει πως το παιδί του, που ήταν τριτοετής φοιτητής στο Πολυτεχνείο της Πάτρας, έπασχε από υπερτροφία του μυοκαρδίου. "Θα πηγαίναμε τον Ιούνιο να κάνουμε τις εξετάσεις. Επειδή, όμως, είχα εγώ ένα πρόβλημα υγείας, έκανα τετραπλό by pass, το αναβάλαμε και θα πηγαίναμε τον Σεπτέμβριο για τις ετήσιες εξετάσεις» είπε.

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ του Antenna:

Εν τω μεταξύ, ο αδελφικός φίλος του 20χρονου κι αυτόπτης μάρτυρας του τραγικού περιστατικού περιέγραψε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN τα όσα συνέβησαν. Όπως καταγγέλλει, "το ένα ασθενοφόρο ήταν στην άλλη άκρη του νησιού. Αστυνομία έπαιρνα, δεν υπήρχε, είχε γίνει ένα τροχαίο σε άλλο σημείο. Ήρθε ο οδηγός από το σπίτι του, με παντόφλες, και πήγε και πήρε το ασθενοφόρο για να έρθει στο γήπεδο, με παντόφλες”.

Μάλιστα, σε άλλο σημείο, τονίζει πως “έπαιρνα το ΕΚΑΒ και μου έλεγαν ‘δεν μπορούμε να έρθουμε. Βάλ’ τον στο αμάξι και φερ’ τον να γλιτώσουμε χρόνο".

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζει και η περιγραφή του καρδιολόγου Πέτρου Χατζηανδρέου, ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει τον 20χρονο. "Είμαι καρδιολόγος, κλήθηκα εκεί, είμαι ελεύθερος επαγγελματίας με απινιδωτή. Πήγα και το παιδί ανένηψε. Το συνόδευσα στο νοσοκομείο, όπου έφτασε ζωντανό με καρδιακή λειτουργία, όχι όμως και εγκεφαλική λειτουργία καλή. Διασωληνώθηκε, μπήκε στη ΜΕΘ, όπου εκεί έγινε εξειδικευμένη βοήθεια από όλους τους ειδικούς, που είναι πάρα πολύ καλά ενημερωμένοι και καταρτισμένοι συνάδελφοι. Αλλά, λόγω του προβλήματος, έκανε τη μία ανακοπή μετά την άλλη και κατέληξε" ανέφερε.

Ερωτηθείς για το πόση ώρα έκανε το ασθενοφόρο για να φτάσει στο σημείο, ο κ. Χατζηανδρέου απάντησε πως "αυτό είναι ένα πρόβλημα, δεν το θυμάμαι ακριβώς, αλλά μία ώρα την έκανε", για να προσθέσει: "Αν περάσουν πέντε λεπτά, δεν συζητώ δέκα, ο εγκέφαλος είναι νεκρός. Η καρδιά μπορεί να ανανήψει με τον απινιδωτή, αλλά μετά έχει χαθεί ο εγκέφαλος, δηλαδή είναι θέματα λεπτών".

Δείτε τα ρεπορτάζ του OPEN με τις καταγγελίες για τις τραγικές ελλείψεις ιατρικών υποδομών στη Σάμο που στοίχισαν τη ζωή στον άτυχο Νίκο Μαθιό:






Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και Real.gr
 
Αναδημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com

* Την ίδια ώρα, σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΝΟΔΕ Σάμου της Ν.Δ. εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της για τον ξαφνικό και άδικο χαμό ενός νέου ανθρώπου, του Νίκου Μαθιού.
 
"Στον πατέρα του, Εμμανουήλ Μαθιό, πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καρλοβασίων, αλλά και στην οικογένειά του, δηλώνουμε τη θλίψη μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας" αναφέρει.
 
* Με τη σειρά τους, η διοίκηση, οι προπονητές και οι αθλήτριες-τες του τμήματος volley του Α.Ο. Πολυκράτη εκφράζουν τη βαθιά θλίψη και οδύνη τους για τον χαμό του Νικόλα Μαθιού, "ενός νέου παιδιού που έφυγε από κοντά μας από πολύ μικρή ηλικία". 

 

"Δεν είναι εύκολο να το πιστέψουμε και, πόσο μάλλον, να το συνειδητοποιήσουμε... Το μόνο που ευχόμαστε είναι δύναμη και κουράγιο στους δικούς του ανθρώπους, τους γονείς, την αδελφή του και όλους όσους τον γνώριζαν και τον αγαπούσαν" αναφέρει ο αθλητικός σύλλογος, που δίνει στη δημοσιότητα και φωτογραφία του Νίκου, από την παιδική του ηλικία...