AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Απρ 2013

Με ελλείψεις λειτουργεί το Νοσοκομείο Σάμου


Με ένα και μοναδικό χειρουργό λειτουργεί εδώ και μήνες το Νοσοκομείο της Σάμου. 

Ενώ σύμφωνα με το οργανόγραμμα του ιδρύματος προβλέπονται 5 οργανικές θέσεις, είναι καλυμμένη μόνο η μία, ενώ ο δεύτερος χειρουργός που υπήρχε ζήτησε για άγνωστο λόγο να αποσπαστεί στο νοσοκομείο της Λέρου. Εξάλλου σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν για το ρεπορτάζ δεν υπάρχει κανένας επικουρικός εδώ και δύο μήνες, εφόσον έληξε η θητεία του μοναδικού που υπήρχε, ενώ δεν υπάρχει ενδιαφέρον ούτε για τις θέσεις των ειδικευόμενων που σημειωτέον είναι επτά για όλη την χειρουργική κλινική αλλά υπηρετούν μόνο τρεις.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει η διοικήτρια του Νοσοκομείου Βάσω Σίδερη – Πατλάκα άμεσα θα προσληφθούν δύο χειρουργοί οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το νοσοκομείο της Σάμου και έτσι θα αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της κλινικής. 

Ωστόσο δεν είναι και το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα όπως βέβαια γίνεται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας στο πλαίσιο της γενικότερης κατάστασης που έχει ως αποτέλεσμα την υποχρηματοδότηση των δομών υγείας. Συγκεκριμένα η έλλειψη φίλμ υποχρεώνει το ακτινολογικό κέντρο να πραγματοποιεί μόνο δύο ακτινογραφίες την ημέρα. 

Όσον αφορά στην προμήθεια του νέου αξονικού τομογράφου εκδικάστηκαν οι ενστάσεις και τελικά κατακυρώθηκε στην εταιρία SIEMENS κάτι που σημαίνει ότι απαιτούνται τουλάχιστον άλλοι 4 μήνες μέχρι να είναι όλα έτοιμα για να λειτουργήσει. 

Τη Μεγάλη Δευτέρα θα υπάρξει συνάντηση στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου παρουσία φορέων αλλά και της διοικήτριας του νοσοκομείου για τις ελλείψεις στο χώρο της υγείας κυρίως με την έλλειψη ασθενοφόρου που καλύπτει την δυτική Σάμο.

Πηγή: ert.gr