AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Απρ 2013

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ Σάμου για την Πρωτομαγιά


Με δύο εκδηλώσεις τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Η πρώτη, την Παρασκευή στις 7:30 μ.μ.  στο Δημαρχείο Καρλοβάσου, έχει τίτλο «Από το Σικάγο στην Καισαριανή και μέχρι τους αγώνες του σήμερα». Η δεύτερη, την Τετάρτη 1η Μαΐου στις 10:00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, είναι η πορεία και συγκέντρωση στην πλατεία Πυθαγόρα.

«Η 1η Μάη δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ», τονίζει η Εκτελεστική Γραμματεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ Σάμου, που επισημαίνει :

«Η κυβέρνηση επιδιώκει τη μεταφορά της Πρωτομαγιάς ως αργίας όχι μόνο για να ικανοποιήσει τις αξιώσεις των μεγαλεμπόρων, αλλά και για να εκφυλίσει το πραγματικό της νόημα. Η Πρωτομαγιά είναι μέρα-ορόσημο για την εργατική τάξη. Είναι μέρα μνήμης των αγώνων της για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Μέρα τιμής για το αίμα που έχυσαν εργάτες σε κάθε γωνιά της Γης. Τιμάμε την πρώτη εργατική εξέγερση το Μάη του 1886, γιατί οι εργάτες του Σικάγου με την ίδια τη ζωή τους έβαλαν τις βάσεις για την κατάκτηση του 8ώρου και μας έδειξαν το δρόμο. Τιμάμε όλες τις εργατικές πρωτομαγιές και ιδιαίτερα τον Μάη του 1936 της Θεσσαλονίκης και την Πρωτομαγιά του 1944 της Καισαριανής, γιατί εκατοντάδες πρωτοπόροι εργάτες της τάξης μας πλήρωσαν βαρύ τίμημα με την ζωή τους. Έτσι είναι γραμμένη η ιστορία της εργατικής τάξης. Με αμέτρητους αγώνες και θυσίες, με ποτάμια εργατικού αίματος.

Στις μέρες μας, η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την πάλη των εργαζομένων απέναντι στην πολιτική που στέλνει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας στην ανέχεια και την εξαθλίωση. Μέρα αποκάλυψης των εκμεταλλευτών μας που θησαυρίζουν πάνω στις πλάτες του εργαζόμενου λαού. Αποτελεί μέρα διεκδίκησης αιτημάτων για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Με ένα κίνημα οργανωμένο και προσανατολισμένο απέναντι στα μονοπώλια και τους παρατρεχάμενούς τους στη Βουλή και στα Μ.Μ.Ε.

Απεργούμε και απαιτούμε:

-  Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση από την Ε.Ε.

-  Όχι στην αξιολόγηση και στις απολύσεις. Δουλειά για όλους μόνιμη και σταθερή με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

-  Μέτρα προστασίας όλων των ανέργων και των οικογενειών τους χωρίς προϋποθέσεις.

-  Όχι στη φοροληστεία. Κατάργηση όλων των χαρατσιών. Μισθοί και συντάξεις με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

-  Αποκλειστικά Δημόσιο & Δωρεάν Σύστημα Υγείας & Πρόνοιας χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση, βάση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, με πλήρως στελεχωμένες μονάδες.

-  Εθνικός οργανισμό ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας. Καθημερινά δρομολόγια, μείωση των εισιτηρίων, όχι στην ιδιωτικοποίηση λιμανιών και αεροδρομίων
», καταλήγει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.