AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Μαΐ 2013

Παρουσίαση του βιβλίου «Το Χάλκινο Μενταγιόν» την Κυριακή 9/6


Ο Αλέξανδρος Παπακυριακού παρουσιάζει στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης Σάμου το νέο βιβλίο του με τίτλο «Το Χάλκινο Μενταγιόν», από τις εκδόσεις Οσελότος, ένα ιστορικό μυθιστόρημα για τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας.

Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Χρίστος Λάνδρος, φιλόλογος και ιστορικός. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο ίδιος ο συγγραφέας Αλέξανδρος Παπακυριακού

Η παρουσίαση θα γίνει στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης Σάμου (Θεμ. Σοφούλη 47, παραλιακή λεωφόρος Βαθέως) την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013, στις 8 το βράδυ.


Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο Αλέξανδρος Παπακυριακού γεννήθηκε στο Καρλόβασι το 1947. Ως ναυτικός ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και γνώρισε χώρες και ανθρώπους άλλων λαών σε Ευρώπη, Αφρική και Αμερική.

Ως μετανάστης στη Φλόριντα των ΗΠΑ έζησε με πάθος την επανάσταση και τον τρόπο ζωής του κινήματος των χίπις, την κουλτούρα των οποίων μετέφερε στη Σάμο, στο γνωστό «Αlex House» στο Ποτάμι καρλοβάσου.

Η σύντροφός του Sieglinde, ζωγράφος και ποιήτρια, φιλοτέχνησε το εξώφυλλο και οπισθόφυλλο του βιβλίου.

Η γιαγιά του τα καλοκαίρια πήγαινε να εργαστεί μαζί με τους θεριστές στα μικρασιατικά παράλια, για να θρέψει τα οχτώ παιδιά της όταν ο σύντροφός της χτυπήθηκε στις μάχες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου