AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Μαΐ 2013

Τα είπαν εφ' όλης της ύλης Δημοτική Αρχή και έμποροι


Συνάντηση με τον Δήμαρχο Σαμίων Στέλιο Θάνο είχαν τα μέλη του Προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου, με τη συμμετοχή και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Στάντζου, των Αντιδημάρχων Βαγγέλη Καρλοβασίτη και Νίκου Τριανταφύλλου, καθώς και του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου Μανώλη Μαυρέλου. Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα βασικά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία. 

Ειδικότερα, οι έμποροι του Βαθέος εξέφρασαν την αντίθεσή τους για την «απαράδεκτη», όπως τη χαρακτηρίζουν, στάση της ναυτιλιακής εταιρείας Hellenic Seaways που απέκλεισε φέτος το Βαθύ από τα δρομολόγιά του και ανακοίνωσαν κινητοποιήσεις τους προσεχώς, λέγοντας πως θεωρούν ότι «αν είναι απαραίτητο να γίνει επιλογή ενός λιμανιού για την προσέγγιση των πλοίων, αυτό θα πρέπει να είναι το λιμάνι της πρωτεύουσας».

Παράλληλα, ενόψει αφίξεων κρουαζιερόπλοιων, οι έμποροι ζήτησαν να ενημερωθούν σχετικά με τον χρόνο ολοκλήρωσης των έργων στην παραλιακή και των απαραίτητων εργασιών στο λιμάνι, καθώς και για το εάν υπάρχει προγραμματισμός για τη φετινή υποδοχή των τουριστών.

Αναφέρθηκαν και στο πρόβλημα του χαμηλού φωτισμού στην πλατεία Πυθαγόρα και ζήτησαν την αλλαγή του τρόπου φωταγώγησής της, όπως και την υλοποίηση της προβλεπόμενης μελέτης φωτισμού σε υποφωτιζόμενα τμήματα του εμπορικού δρόμου.

Επιπλέον, ζητήθηκε ο καθαρισμός των εμπορικών δρόμων, όπως και των εγκαταλελειμμένων κτιρίων που υπάρχουν σε αυτούς, αλλά και γενικά σε όλη την πόλη, και η επισκευή των προβληματικών σημείων στους εμπορικούς δρόμους (πχ ξεκολλημένες πλάκες, λακκούβες).
Ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου πρότεινε και την αναγέννηση του φεστιβάλ- γιορτής κρασιού. Η πρότασή του αφορούσε σε συνεργασία του με τον Δήμο, με σκοπό η γιορτή αυτή να αποτελέσει ένα δυνατό πολιτιστικό γεγονός, που θα αποτελεί πόλο έλξης των τουριστών και ευκαιρία παρουσίασης των παραδοσιακών σαμιακών προϊόντων και διαφήμισης του πολυβραβευμένου σαμιώτικου κρασιού.

Τα μέλη του συλλόγου υπενθύμισαν, τέλος, και την άθλια κατάσταση του ξενοδοχείου «Ξενία» και τις προτάσεις που είχαν γίνει στο παρελθόν για τον προσωρινό εξωραϊσμό του.

Έλαβαν την απάντηση ότι έχει ήδη αποφασιστεί και θα προχωρήσει η επισκευή του κτιρίου, μόνον εξωτερικά, όπως και ο απαραίτητος καθαρισμός του περιβάλλοντα χώρου και η τοποθέτηση φωτισμού που θα αναδεικνύει το κτίριο.